Recept van de dag: snelle vis-ovenschotel

Deze vis-ovenschotel is heerlijk, gezond en staat zo op tafel. Het is ook een ideaal gerecht om vooraf te maken als je gasten krijgt.

4 personen

Dit heb je nodig:

2 zakjes aardappelpartjes (voorgekookt, à 450 g per stuk)
1/2 prei
1 paprika
1/2 courgette
2 tl tijm
zout en peper
200 ml crème fraîche
1 handje geraspte kaas
4 pangasiusfilets

En zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. 
  2. Snijd de vis in stukjes. Snijd ook de prei, paprika en courgette in stukjes.
  3. Doe de vis, aardappelschijfjes en de groenten in een ingevette ovenschaal. Breng alles op smaak met tijm, zout en peper en eventueel andere kruiden. Meng alles door elkaar.
  4. Meng er vervolgens de crème fraiche door. Bestrooi de ovenschotel met een klein beetje geraspte kaas. Zet het geheel voor ongeveer 25-30 minuten in de oven.
  5. Let op: als de ovenschotel te bruin wordt, dek hem dan af met wat aluminiumfolie.

Bron: Lekker & Simpel

Bekijk hier onze top 7 van recepten die je makkelijk met restjes uit je voorraad- en koelkast kunt maken.

Tip de redactie