Recept van de dag: vegetarisch stoofpotje

Een dagje geen vlees, maar wel een lekker vullende maaltijd? Probeer dan eens dit snelle vegetarische stoofpotje bomvol groenten zoals pompoen en courgette en verse kruiden. Lekker met een stuk brood erbij om te soppen.    

Voor 4 personen

Dit heb je nodig:

kikkererwten of brood met hummus
1 blik gepelde tomaten
2 uien
1 kleine pompoen
1 grote courgette
1 grote aubergine
1 tl kaneel
1 tl chilipoeder (naar smaak)
1 tl mosterdzaadjes
1 tl komijnzaad
1 snufje zeezout
5 takjes munt
5 takjes koriander
vloeibare margarine

En zo maak je het:

  1. Snijd alle groenten in dikke plakken of stukken.
  2. Verhit de margarine in een ruime pan en doe de groenten (behalve de kikkererwten) en specerijen er tegelijk in.
  3. Laat 20 minuten stoven met het deksel erop.
  4. Proef na 20 minuten of de groenten gaar zijn.
  5. Laat nog 10 minuten pruttelen en doe dan de kikkererwten bij het gerecht of zet het brood klaar.

Haal de Franse keuken in huis met dit recept voor ratatouille.

Tip de redactie