Recept van de dag: Boerenkool carbonara

Boerenkool: helemaal in het seizoen. Deze veelzijdige groene groente is niet alleen lekker in de stamppot. Wat dacht je bijvoorbeeld van dit makkelijke recept voor boerenkool carbonara?

Voor 4 personen

Dit heb je nodig:

1 kg boerenkool, heel fijn gesneden
zout en peper
200 g gerookt spek, in heel kleine blokjes
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 eidooiers
2 eieren
250 ml slagroom
75 g Parmezaanse kaas, geraspt
500 g spaghetti 

En zo maak je het:

  1. Breng een grote pan water aan de kook en doe daar wat zout en de kool in. Kook tien minuten, schep de groente dan uit het water met een zeef en laat in een vergiet goed uitlekken. 
  2. Breng het water opnieuw aan de kook en kook de spaghetti beetgaar in ongeveer twaalf minuten. Giet af en laat uitdampen in de grote pan. Verhit intussen een koekenpan en bak het spek acht minuten op middelhoog vuur uit.
  3. ​Voeg na zes minuten de knoflook toe en bak die mee. Klop eierdooiers, eieren, room en driekwart van de Parmezaanse kaas in een kom en breng op smaak met zout en peper. 
  4. Doe de spekjes en het eimengsel bij de pasta in de pan, roer de kool erdoor en laat alles op laag vuur al roerend doorwarmen tot het net gaat binden. 
  5. Dien meteen op, met wat geraspte Parmezaanse kaas erover.

Probeer ook eens deze easy pasta carbonara (zonder boerenkool).

Tip de redactie