Champignons schoonmaken doe je al je hele leven verkeerd

Uit de wok, van de grill, in de risotto, of zelfs rauw: champignons zijn veelzijdig en om te smullen. Toch hebben ze een gigantisch nadeel. Het schoonmaken ervan is een vervelend en bovenal tijdrovend karwei.

We poetsen de aarde eraf met onze handen en speciale borsteltjes, want regel nummer 1 die we leerden over champignons: 'Maak ze absoluut niet schoon met water'. Ze zouden al het water opzuigen en daardoor minder lekker smaken.

Paddenstoelen plukken: hoe pak je dat aan? CookLoveShare helpt je op weg.

What a champion

"Grote onzin", aldus Thomas Joseph, Director of Food Development bij keukenberoemdheid Martha Stewart. In onderstaande video geeft hij een bijzonder logische verklaring en laat hij zien hoe je de klus binnen no time klaart.

Echt hoor, waarom hebben we dit niet eerder gedaan?

Zo maak je champignons snel schoon

Aangezien we nu zonder 'hard werken' champignons kunnen eten: 10x smullen met champignons.

Tip de redactie