Zo bespaar je honderden euro’s per jaar op voedsel

We denken er iedere dag over na: wat eten we vanavond? Voor ongeveer 800 miljoen mensen is de vraag nog fundamenteler: ís er eten vanavond? 

Op 16 oktober is het Wereldvoedseldag: dé dag om stil te staan bij ons eten en om grote voedselvraagstukken aan te pakken.

In Nederland betekent het onder andere dat we extra aandacht besteden aan voedselverspilling. Waarom werken we niet vaker met restjes? En wat kun je daar eigenlijk allemaal mee doen?

Ook de datum tot wanneer iets houdbaar of eetbaar is, staat ter discussie. Wij gooien in ieder geval veel te snel iets weg, dat is een feit volgens Milieuorganisatie Milieu Centraal.

Wist je dat we per jaar gemiddeld 50 kilo per persoon aan goed voedsel weggooien? En dat dat neerkomt op zo’n 150 euro per persoon per jaar? Dat is echt hartstikke zonde.

Daarom een aantal handige tips om onnodige voedselverspilling tegen te gaan. Start er vandaag nog mee, want alle beetjes helpen.

Kliekjes over? Zo bewaar je ze slim én veilig.

Bekijk deze video en zie hoe makkelijk je kunt koken met restjes:

Leftovers? Maak er een soep, muffin of frittata mee

Bekijk hier onze top 7 recepten met leftovers.

Tip de redactie