Keukentruc: zo schil je een kiwi in een handomdraai

Hij is klein, groen, waanzinnig gezond en qua smaak in september op z'n best: de kiwi. Deze sappige vrucht bevat meer vitamine C dan een sinaasappel en is dankzij het hoge vezelgehalte enorm stimulerend voor de darmen.

Kiwi's eten tot je er groen van ziet, helemaal niets mis mee dus. Het enige nadeel daarvan: je haalt jezelf - wat schillen betreft - een monsterklus op de hals.

Seizoensgroente en -fruit: deze zijn in september op hun best.

Appeltje, eitje, kiwi

Een kiwi van z’n jasje ontdoen, door hem bijvoorbeeld te schillen als een appel, kan best lastig zijn. Daarnaast is het een garantie voor klevende handen en een kliederboel in de keuken. Gelukkig kan het sneller, makkelijker én met minder geknoei.

Deze video laat zien hoe je die groene rakkers in mum van tijd uit hun schilletje hebt.

Wekelijks de leukste keukentrucs, weetjes, lekkerste recepten én meer ontvangen in je mail? Maak hier dan nu een account aan.

Tip de redactie