Dit zijn de 10 gekste chocoladesmaken ooit

Chocolade combineert goed met noten (praliné) en caramel. Zo ver waren we al. Je treft nu ook af en toe versies met zeezout en een pittige hint van rode peper. 

Dat is al wat gekker, maar lang niet zo gek als de smaken in onze zoektocht naar de meest vreemde smaakcombinaties in chocolade.

Dit is de CookLoveShare top 10 van gekste chocoladesmaken ooit:

10. Wit wortel walnoot

Alsof je een worteltaart in chocoladevorm giet, zo smaakt deze reep.

9. Lavendel

Je denkt: zo moet een hap van een stuk zeep smaken, maar dat valt alles mee. De lavendel geeft een zoetige hint, maar niet zo bloemig als je zou denken.

8. Wasabi

Op zich geen gek idee, omdat chocolade ook goed samengaat met een pittig ingrediënt als rode peper, maar wij eten het toch liever bij sushi.

Dit zijn de drie nieuwe limited editions smaken van een bekende chocolademaker

7. Bacon

Dit is een Amerikaanse variant natuurlijk. Het lijkt nog het meeste op een een reep chocolade met zeezout.

6. Bier

Deze rokerige variant heeft een diepe, rijke smaak door gebrand mout.

5. Tabacco & rum

Nog meer rook dus. Er bestaat een chocoladevariant waarbij de vulling geweekt is in Havana tabak en rum.

4. Fire ants

Deze hoeven we niet te proeven om te weten dat het een gekke smaak is. In Chili maken ze chocolade waar mieren in zitten. Lekker knapperig. 

En dit zijn de 3 meest bizarre chocoladesmaken ooit

Tip de redactie