Dit is waarom je een avocadopit nóóit moet weggooien

Er zijn maar weinig mensen niet dol op avocado. Logisch, want deze vrucht is behalve lekker ook nog eens hartstikke gezond. Wist je dat we het meest voedzame deel steevast weggooien?

Juist ja: de pit. We geven je een goede raad: nooit meer doen.

De pit zit namelijk bomvol antioxidanten die celveroudering tegengaan en je immuunsysteem verbeteren. Daarnaast barst hij van de aminozuren die helpen bij een verhoogd cholesterol, zo zocht GezonderLeven.com tot op de bodem uit.

Ook bijzonder interessant: de avocadopit is een topper voor de lijn, aangezien hierin veel meer vetverbranders zitten dan in het vruchtvlees.

Zien of je avocado rijp is zonder ‘m aan te snijden? Bekijk de video

Avocado to the rescue

De grote, bruine 'noot' helpt verder bij onder meer gewrichts- en spierpijn, darmklachten en huidproblemen.

De lijst met de eigenschappen van de avocadopit is nog langer, dus verplaatsen we de focus naar het belangrijkste detail. Hoe eet je 'm? Voordat je dolenthousiast een hap neemt, deze video legt alles haarfijn uit:

Altijd op de hoogte zijn van interessant foodnieuws, lekkere recepten en slimme keukentrucs? Lees dan verder.

Tip de redactie