Feestelijk ananas serveren doe je zo

Met zijn zoete smaak en tropische uiterlijk is de ananas zonder twijfel het meest zomerse fruit dat er is. Béétje jammer dat er van die tropical look weinig overblijft als je hem in stukjes gesneden in een schaaltje op tafel zet.

Hoe je een ananas dan wél feestelijk serveert? Door hem gezellig in zijn jasje te laten. 

Dat kan als je deze zomertopper verwerkt in een gerecht, zoals deze smakelijke Thaise rijstschotel, maar ook wanneer je gewoon wat puur fruit wil snacken. Daar is de ananas immers lekker genoeg voor.

Met deze makkelijke en snelle snijtruc serveer je die stukjes ananas als een echte pro en is jouw snack behalve ontzettend lekker ook een feestje om naar te kijken. Erg fijn bij gebrek aan zonnig weer: op deze manier zet je namelijk gewoon de zomer op tafel.

Nooit meer je favoriete recepten kwijt? Maak dan hier je online kookboek aan.

Tip de redactie