Voedselvergiftiging vaak gevolg van te warme koelkast

In Nederland zijn er per dag zo'n 2.000 gevallen van voedselvergiftiging, die deels zijn toe te schrijven aan te hoge temperaturen in de koelkast. 

Weinig mensen weten dat de ideale temperatuur van de koelkast, zoals aanbevolen door Het Voedingscentrum, 4 graden Celcius is. Bij deze temperatuur groeien (schadelijke) bacteriën en schimmels nauwelijks en voorkom je bederf.

Maar van de Nederlandse huishoudens weet 85 procent niet eens wat de temperatuur van hun koelkast is. Hierdoor is één op de vier koelkasten te warm afgesteld. Het is dus slim om de temperatuur van je eigen koelkast te controleren voordat de échte zomer begint.

Naast temperatuur is het ook belangrijk dat een koelkast schoon is. En blijft. Wil je een brandschone koelkast, maar is schoonmaken niet je hobby? Dan hebben we hier een even simpele als slimme tip voor je:

Lees ook: waarom je nooit melk of vlees bovenin je koelkast moet leggen.

Tip de redactie