Voetbal

Guardiola wil met City niet achterover gaan leunen tegen Monaco

Manager Josep Guardiola is woensdag met Manchester City niet van plan om tegen AS Monaco extra verdedigend te gaan spelen. Als de Engelsen dat doen, is het volgens de Spaanse coach vragen om problemen.

"De beste manier om te verdedigen is het maken van doelpunten", zei Guardiola dinsdag in zijn vooruitblik op de return in de achtste finales van de Champions League.

De aandacht voor het duel is groot. City won drie weken terug de spectaculaire thuiswedstrijd met 5-3. "Het zou een grote fout zijn om alleen maar te denken aan de dingen die we in die wedstrijd gedaan hebben, en juist vergeten wat we in de wedstrijd van woensdag moeten doen."

"Monaco is een fantastische ploeg", aldus Guardiola, die de vorige zes seizoenen, als trainer van FC Barcelona en Bayern München, steeds minimaal de halve eindstrijd van de Champions League bereikte.

Guardiola wees zijn spelers de voorbije dagen meermaals op de return van FC Barcelona tegen Paris Saint-Germain. De Spaanse kampioen maakte een achterstand van 0-4 uit de eerste wedstrijd goed en zegevierde vorige week met 6-1.

"De wedstrijd in Monaco is pas afgelopen als de scheidsrechter echt voor het einde heeft gefloten. We zullen tot de laatste seconde scherp en alert moeten zijn", vertelde de coach van de huidige nummer drie uit van de Premier League. "Ik kan ze daar niet vaak genoeg van overtuigen."

Ook Monaco haalt de tweestrijd van Barcelona tegen Paris Saint-Germain er graag bij. "We geloven erin. We zullen blijven strijden en gaan uiteindelijk verder naar de volgende ronde", aldus spits Radamel Falcao, die na een blessure op tijd fit hoopt te zijn.

Bekijk de uitslagen en het programma in de Champions League

Programma Premier League Darts

Programma Premier League Darts
Titelverdediger Van Gerwen staat bovenaan in het klassement, voor Wright en Van Barneveld.

Resterend programma top twee

Resterend programma top twee
Feyenoord heeft de titelrace met Ajax in de Eredivisie zo goed als beslist.
Tip de redactie