Voetbal

Wenger ervaart laatste 25 minuten tegen Bayern als 'nachtmerrie'

Arsène Wenger had woensdagavond geen goed woord over voor de tweede helft van Arsenal in het heenduel van de achtste finales met Bayern München. De Duitsers waren veel te sterk en wonnen met 5-1.

"De laatste 25 minuten waren een nachtmerrie voor ons. Na het derde doelpunt was er geen organisatie meer en oogden we zeer kwetsbaar. We konden geen antwoord vinden", concludeerde de 67-jarige Fransman.

Bij rust stond het nog 1-1 in de Allianz Arena na treffers van Arjen Robben en Alexis Sanchez, maar in de tweede helft werd Arsenal volledig overklast. Bayern wist in een tijdsbestek van tien minuten liefst drie keer te scoren. 

"Dat maakte het een heel gekke wedstrijd", vond Wenger. "In de eerste helft speelden we best goed. We kregen voor rust zelfs nog goede kansen, maar daarna werd het minder."

Zeven jaar

Arsenal bleef ook na de vierde treffer onder druk staan en had zelf niks meer in te brengen. Invaller Thomas Müller zorgde vlak voor tijd nog voor de 5-1.

Daarmee lijkt alle spanning voor de return over drie weken in Londen verdwenen en is de kans groot dat Arsenal voor het zevende jaar op rij strandt in de achtste finales van de Champions League.

Programma Premier League Darts

Programma Premier League Darts
Titelverdediger Van Gerwen staat bovenaan in het klassement, voor Wright en Van Barneveld.

Resterend programma top twee

Resterend programma top twee
Feyenoord heeft de titelrace met Ajax in de Eredivisie zo goed als beslist.
Tip de redactie