Voetbal

Dost is er klaar mee dat Sporting 'genaaid' wordt door arbitrage

Bas Dost is het spuugzat dat de arbitrale beslissingen in de Champions League elke keer in het nadeel van Sporting Lissabon uitpakken.

Dost zag een treffer van zijn teamgenoot Sebastian Coates afgekeurd worden omdat hij zelf doelman Roman Bürki geduwd zou hebben. Even later werd de 27-jarige spits vastgehouden, maar vond hij geen gehoor bij de Sloveense arbiter Damir Skomina.

"Ik word er zo langzamerhand niet goed van dat we zo genaaid worden", fulmineert de Nederlandse spits dinsdagavond voor de camera van NUsport, nadat Sporting voor eigen publiek met 2-1 verloor van Borussia Dortmund.

"Ik geloof niet dat het in de eerste helft een overtreding was, want ik zag die keeper helemaal niet. Ik vind het onvoorstelbaar hoe dat elke keer weer wordt afgekeurd. Dat zijn gewoon heel belangrijke situaties", klaagt Dost.

Video: Dost: 'Ik ben er klaar mee dat we iedere keer genaaid worden'

Klotegevoel

De international van Oranje stond dan ook met een "klotegevoel" in de catacomben van Estadio José Alvalade, zeker ook omdat hij zelf meer had kunnen betekenen voor zijn Portugese werkgever.

"Je staat met 2-0 achter, eigenlijk een verloren situatie, maar je knokt je fantastisch terug. Dan krijg ik de kans op 2-2. Die moet ik maken", blikt de schuldbewuste Dost nog eens terug op de voorzet van landgenoot Marvin Zeegelaar die hij niet kon bekronen met een rake kopbal en daarmee de gelijkmaker.

Door de nederlaag bezet Sporting met drie punten de derde plek in groep F. Koplopers Dortmund en Real Madrid zijn al vier punten los, maar de Portugezen hebben weinig te duchten van het nog puntloze Legia Warschau.

Bekijk de uitslagen en de standen in de Champions League

Alles over GP Monaco

Alles over GP Monaco
Dit moet je weten over de race op de straten van Monte Carlo. 'Het is de Super Bowl van de Formule 1.'  

Klassementen Giro d'Italia

Klassementen Giro d'Italia
Honderdste editie van Ronde van Italië duurt tot en met 28 mei.
Tip de redactie