Voetbal

Video: Vijf dingen die u moet weten over PSV - Atletico Madrid

Op twee dagen na een half jaar geleden liep PSV op schlemielige wijze een plaats in de kwartfinale van de Champions League mis. Dinsdagavond krijgt de ploeg uit Eindhoven kans op revanche.

Op 15 maart van dit jaar speelde PSV na 120 minuten met 0-0 gelijk tegen Atletico Madrid in Estadio Vicente Calderon. Omdat de wedstrijd in Eindhoven twee weken eerder ook zonder doelpunten eindigde, moesten penalty's uitsluitsel geven over welke ploeg naar de kwartfinale zou gaan.

Na zestien strafschoppen had alleen Luciano Narsingh gemist, waardoor PSV uitgeschakeld was. Atletico stoomde uiteindelijk door tot in de finale, waarin de ploeg een strafschoppenserie verloor van stadgenoot Real Madrid.

Bijna een half jaar na de gedenkwaardige avond in Vicente Calderon treffen Atletico en PSV elkaar opnieuw. Ditmaal spelen beide ploegen de eerste wedstrijd van de groepsfase tegen elkaar.

In het Philips Stadion klinkt om 20.45 uur het eerste fluitsignaal. NU.nl en Veronica beginnen om 20.00 uur met de voorbeschouwing op de kraker in de Champions League.

PSV-Atletico Madrid wordt dinsdag vanaf 20.00 uur (aftrap 20.45 uur) uitgezonden op NU.nl, NUsport.nl en Veronica. Wil je een melding op je telefoon ontvangen zodra de opstellingen bekend zijn? Klik dan onder dit artikel op de filter Champions League Alert en kies voor de optie mijn nieuws + pushbericht.

Herinneringen aan het Ajax van 1992

Herinneringen aan het Ajax van 1992
'Net als dit seizoen begon Ajax 25 jaar geleden zonder enige illusie aan het Europese toernooi.'  

Klassementen Giro d'Italia

Klassementen Giro d'Italia
Honderdste editie van Ronde van Italië duurt tot en met 28 mei.
Tip de redactie