Voetbal

Trainer Enrique beschermt Cillessen ondanks valse start

Ondanks de twee doelpunten die Jasper Cillessen zaterdag incasseerde tegen Deportivo Alavés (2-1), behoudt FC Barcelona-trainer Luis Enrique het volste vertrouwen in zijn doelman.

"Cillessen doet het goed, dat is de reden dat we hem hebben gehaald. Hij heeft het niveau om hier te spelen, hij had alleen wat pech bij de tegendoelpunten."

"Doelman zijn van FC Barcelona is niet makkelijk, de tegenstander schiet meestal maar iets van vier keer op doel en dus moet je altijd op je hoede zijn", aldus de trainer van de Catalanen op een persconferentie voor het Champions League-duel met Celtic.

Enrique wil niet te vroeg zijn oordeel vellen. "We kunnen spelers niet na twee of drie wedstrijden beoordelen. Na een seizoen kunnen we iemand beter evalueren", doelt hij op onder anderen Cillessen.

Ter Stegen

De concurrent van Cillessen, Marc-André ter Stegen, trainde maandag weer volledig mee met de groep. Luis Enrique wacht dinsdag af om te beslissen wie van de twee het doel van FC Barcelona zal verdedigen in de eerste wedstrijd van de poulefase.

De wedstrijd tussen FC Barcelona en Celtic begint dinsdagavond om 20.45 uur in Camp Nou.

Herinneringen aan het Ajax van 1992

Herinneringen aan het Ajax van 1992
'Net als dit seizoen begon Ajax 25 jaar geleden zonder enige illusie aan het Europese toernooi.'  

Klassementen Giro d'Italia

Klassementen Giro d'Italia
Honderdste editie van Ronde van Italië duurt tot en met 28 mei.
Tip de redactie