Video: De UEFA Champions League-samenvattingen van woensdag

Op de laatste avond met play-offs in de Champions League werden zestien doelpunten gemaakt. De meeste aandacht ging woensdag uit naar Ajax, dat op pijnlijke wijze werd uitgeschakeld door FK Rostov.

Na het 1-1 gelijkspel in de heenwedstrijd leek Ajax nog uitzicht te hebben op plaatsing voor de groepsfase van de Champions League. De Amsterdammers hadden in de return niets in te brengen en verloren met 4-1.

Video: Samenvatting FK Rostov-Ajax

De return tussen Manchester City en Steaua Boekarest was slechts een formaliteit. De ploeg van Pep Guardiola won de heenwedstrijd met 5-0, maar kon het eigen publiek in de return niet hetzelfde resultaat geven. City won met een magere 1-0.

Video: Samenvatting Manchester City-Steaua Boekarest

De eerste wedstrijd tussen Red Bull Salzburg en Dinamo Zagreb eindigde in 1-1. Na negentig minuten spelen in de return stond wederom die score op het bord. In de verlenging wist Zagreb te scoren en zo de groepsfase te bereiken.

Video: Samenvatting Red Bull Salzburg-Dinamo Zagreb

Het meest doelpuntrijke duel van de avond werd gespeeld in Mönchengladbach. De Duitsers wisten thuis zes keer het doel te treffen en gingen zo glansrijk door naar het hoofdtoernooi. Young Boys mocht eenmaal scoren en zo werd het 6-1.

Video: Samenvatting Borussia Mönchengladbach-Young Boys

Apoel Nicosia moest na de 1-0 nederlaag van vorige week tegen FC Kopenhagen aan de bak in eigen huis. De club uit Cyprus kwam in de return weliswaar op voorsprong, maar door een late gelijkmaker gaat Kopenhagen alsnog naar de groepsfase.

Video: Samenvatting Apoel Nicosia-FC Kopenhagen

Lees meer over:

Blijf live op de hoogte met de app

Blijf live op de hoogte met de app
Door een innovatieve opzet in de vorm van een liveblog is de nieuwe app van NUsport nóg actueler.

Overzicht: Schaatskalender en ploegen

Overzicht: Schaatskalender en ploegen
Op 28 oktober start het seizoen in Groningen. Wat is het programma en hoe zien de ploegen eruit?
Tip de redactie