Voetbal

Bayern-preses Rummenigge wil andere opzet loting Champions League

Bayern München-voorzitter Karl-Heinz Rummenigge roept de UEFA op de opzet van de loting in de knock-outfase van de Champions League aan te passen.

De bestuurder baalde flink van de koppeling van zijn club aan Juventus in de achtste finales. Met pijn en moeite schakelde Bayern de Italiaanse topclub woensdagavond uit.

"Wat ik niet leuk vind is dat we allemaal afhankelijk zijn van het lot", zegt Rummenigge tegen Der Spiegel. "De UEFA moet erover nadenken om met plaatsingslijsten of iets dergelijks te werken."

Momenteel stuiten in de achtste finales een groepswinnaar en een nummer twee van een poule op elkaar. Juventus moest Manchester City voor zich dulden in de groepsfase, waardoor er een zwaardere opponent wachtte in de tweede ronde.

Video: Samenvatting Bayern München-Juventus

"Ik heb deze weken wedstrijden gezien waarbij ik bijna de televisie uitzette", aldus Rummenigge, die ook voorzitter is van de invloedrijke belangenverenging voor clubs ECA.

"En vanavond vloog met Juventus een verliezend finalist van vorig jaar eruit."

Vrijdag wordt in Nyon geloot voor de kwartfinales in de Champions League. Naast Bayern verdwijnen FC Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid, Manchester City, Paris Saint-Germain, VfL Wolfsburg en Benfica in de koker.

Er is sprake van een 'vrije loting': iedereen kan elkaar treffen.

Programma Premier League Darts

Programma Premier League Darts
Tien beste darters van PDC komen op 16 maart naar Ahoy in Rotterdam tijdens zevende speelronde.

Samenvattingen Champions League

Samenvattingen Champions League
Er werd dinsdag en woensdag liefst negentien keer gescoord in de achtste finales.
Tip de redactie