Voetbal

Wenger zag kans op stunt Arsenal na gelijkmaker tegen Barcelona

Arsenal-manager Arsène Wenger had woensdagavond aan het begin van de tweede helft van het Champions League-duel bij FC Barcelona (3-1 nederlaag) even de hoop dat zijn ploeg voor een wonder kon zorgen.

"Na de 1-1 vond ik dat ze even een beetje wankelden", doelde Wenger op de gelijkmaker van Mohamed Elneny in de 51e minuut. "Ik had het gevoel dat we voor een sensatie konden zorgen als we toen ook de tweede goal maakten, maar dat lukte niet."

Het was juist Barcelona dat via een zeer fraaie volley van Luis Suarez de 2-1 maakte, waarna Lionel Messi vlak voor tijd ook nog de 3-1 op het scorebord zette.

Na de 2-0 zege van drie weken geleden in de heenwedstrijd in Londen was dat ruim voldoende voor de Catalanen om de kwartfinales te bereiken.

Video: Samenvatting FC Barcelona-Arsenal

"We hebben in de twee wedstrijden flink wat gevaarlijke situaties voor hun goal gecreëerd, maar we konden de kansen niet afmaken", aldus Wenger. "We moeten Barcelona feliciteren met een goede prestatie. Ze hebben twee of drie spelers die het normale leven om kunnen zetten in kunst."

"Het is lastig om te accepteren dat we uitgeschakeld zijn, maar ik vind dat we vandaag een goede prestatie hebben neergezet tegen waarschijnlijk de beste ploeg van Europa."

Programma Premier League Darts

Programma Premier League Darts
Titelverdediger Van Gerwen staat bovenaan in het klassement, voor Wright en Van Barneveld.

Resterend programma top drie

Resterend programma top drie
Feyenoord, Ajax en PSV zijn verwikkeld in een spannende titelrace.
Tip de redactie