Voetbal

Robben kampt met lichte dijbeenblessure

Arjen Robben heeft in de aanloop naar de return tegen Juventus in de achtste finales van de Champions League een dijbeenblessure opgelopen.

Daardoor speelt de Nederlandse international woensdagavond niet in de thuiswedstrijd tegen de Italiaanse kampioen.

Robben ontbrak woensdag al op een laatste training van de kampioen van Duitsland. Een woordvoerder van Bayern zei toen nog dat de aanvoerder van het Nederlands elftal verkouden was.

"Alleen een verkoudheid was geen probleem geweest. Hij heeft echter last van een spierblessure in zijn bovenbeen'', onthulde sportdirecteur Matthias Sammer van Bayern München vlak voor het begin van het duel met Juventus tegen Sky. "Hij zal een paar dagen rust moeten houden.''

Volgens Sammer is Robben afgelopen zondag tijdens de training al geblesseerd geraakt. Waarschijnlijk ook om tactische redenen is dat door Bayern nadien drie dagen stilgehouden.

"Het is geen zware blessure, maar hij zal er waarschijnlijk zaterdag tegen 1. FC Köln ook niet bij zijn", aldus Sammer.

Oranje

Robben moet eind deze maand met Oranje aantreden in de oefeninterlands tegen Frankrijk (vrijdag 25 maart in Amsterdam) en tegen Engeland (dinsdag 29 maart in Londen).

Bondscoach Danny Blind maakt vrijdag zijn definitieve selectie bekend voor die twee wedstrijden.

De 32-jarige Groninger werd dit seizoen twee keer eerder door spierblessures gekweld. Vorig seizoen ontbrak hij in de eindfase van het seizoen door een buikspierblessure en een kuitspierblessure.

Programma Premier League Darts

Programma Premier League Darts
Titelverdediger Van Gerwen staat bovenaan in het klassement, voor Wright en Van Barneveld.

Resterend programma top twee

Resterend programma top twee
Feyenoord heeft de titelrace met Ajax in de Eredivisie zo goed als beslist.
Tip de redactie