Voetbal

Bruma vindt systeem met vijf verdedigers voor herhaling vatbaar

Jeffrey Bruma baalde net als zijn ploeggenoten flink van de uitschakeling in de achtste finales van de Champions League, maar de verdediger wil niet te lang met een slecht gevoel blijven lopen.

"PSV staat met legen handen en dat is zonde. Maar we moeten hier uiteindelijk wel snel met een goed gevoel op terugkijken", aldus Bruma tegen het Eindhovens Dagblad na de verloren return tegen Atletico Madrid. 

Trainer Phillip Cocu koos ervoor om dinsdagavond in Madrid aan te treden met vijf verdedigers. Mede daardoor had Atletico veel moeite om grote kansen te creëren.

Bruma vindt het systeem van 5-3-2 dan ook voor herhaling vatbaar. "Als de wedstrijd erom vraagt, kunnen we dit vaker toepassen."

Willems

Jetro Willems begon net als Bruma in de basis, maar de linksback werd na 75 minuten gewisseld voor Joshua Brenet. Willems vond het lastig om de allesbeslissende penaltyserie te aanschouwen.

"Ik kan niet tegen die spanning", vertelt de zestienvoudig international. "Ik draaide me steeds om, maar Remko Pasveer en Brenet duwden me dan weer de goede kant op. We waren heel dichtbij, dus dit is echt zonde."

Programma Premier League Darts

Programma Premier League Darts
Titelverdediger Van Gerwen staat bovenaan in het klassement, voor Wright en Van Barneveld.

Resterend programma top drie

Resterend programma top drie
Feyenoord, Ajax en PSV zijn verwikkeld in een spannende titelrace.
Tip de redactie