Aanvoerder De Jong ondanks uitschakeling 'alleen maar trots' op PSV

​Aanvoerder Luuk de Jong liep dinsdagavond met opgeheven hoofd van het veld nadat hij met PSV na strafschoppen sneuvelde in de achtste finales van de Champions League.

"Ik kan alleen maar trots zijn op het team", reageerde de spits direct na de 8-7 nederlaag tegen Atletico Madrid in de penaltyserie voor de camera van SBS6. "Die penalty's wil je gewoon winnen, maar dan trek je helaas niet aan het langste eind."

Zowel PSV als Atletico faalde bij de eerste zeven pogingen niet vanaf elf meter, maar toen schoot Luciano Narsingh op de lat. Juanfran besliste het tweeluik vervolgens in het voordeel van de Madrilenen.

Video: Samenvatting Atletico Madrid-PSV

"Het was natuurlijk wel een heel moeilijke avond", beaamde De Jong. "We hebben het in fases moeilijk gehad, maar ook in fases goed voetbal laten zien."

Toen bleek dat de beslissing na 120 minuten vanaf de strafschopstip moest komen, was de captain er zelf al niet meer bij. "Ik kon niet meer", verklaarde De Jong. "Ik sprong in de lucht en toen schoot het in mijn hamstrings. Ik wilde geen risico nemen door het kapot te lopen."

Video: Reactie De Jong

Programma Premier League Darts

Programma Premier League Darts
Titelverdediger Van Gerwen staat bovenaan in het klassement, voor Wright en Van Barneveld.

Resterend programma top twee

Resterend programma top twee
Feyenoord heeft de titelrace met Ajax in de Eredivisie zo goed als beslist.
Tip de redactie