Voetbal

Luis Enrique vindt Arsenal nog steeds 'gevaarlijke ploeg'

FC Barcelona lijkt door de 2-0 zege op Arsenal drie weken geleden in de heenwedstrijd al bijna zeker van de kwartfinales van de Champions League, maar volgens trainer Luis Enrique is de tweekamp nog allerminst beslist.

"We mogen absoluut niet relaxen door de 2-0 overwinning in Londen", aldus Enrique dinsdag op een persconferentie in Barcelona over de return van woensdagavond in Camp Nou.

"Het resultaat van de heenwedstrijd is belangrijk, maar het zal niks veranderen aan onze voorbereiding en tactiek. Het is nog steeds een open tweestrijd."

Door de 6-0 competitiezege op Getafe van afgelopen zaterdag heeft Barcelona al 37 wedstrijden op rij niet verloren.

"We moeten bescheiden blijven en elke wedstrijd weer laten zien dat we er staan. Voetbal is zo'n lastig spelletje. Ondanks onze geweldige ongeslagen reeks, moeten we die nog steeds omzetten in titels."

Video: Samenvatting heenwedstrijd Arsenal-FC Barcelona:

Counters

Barcelona had drie weken geleden in het Emirates Stadium liefst 66 procent van het balbezit. Lionel Messi zette dat in de laatste twintig minuten met twee goals om in een 2-0 overwinning.

"Maar in het begin van dat duel stonden we onder druk, al waren we in staat om daar onderuit te komen. We weten nu wel dat Arsenal heel direct probeert te spelen, het is nog steeds een gevaarlijke ploeg. We willen de bal daarom zo veel mogelijk in de ploeg houden en counters voorkomen."

Het duel tussen Barcelona en Arsenal begint woensdagavond om 20.45 uur en staat onder leiding van de Russische scheidsrechter Sergei Karasev.

FC Barcelona-Arsenal wordt woensdagavond vanaf 20.00 uur (aftrap 20.45 uur) uitgezonden op NU.nl en SBS6.

Programma Premier League Darts

Programma Premier League Darts
Titelverdediger Van Gerwen staat bovenaan in het klassement, voor Wright en Van Barneveld.

Resterend programma top drie

Resterend programma top drie
Feyenoord, Ajax en PSV zijn verwikkeld in een spannende titelrace.
Tip de redactie