Voetbal

Touré fit voor Champions League-duel met Dinamo Kiev

Middenvelder Yaya Touré is fit genoeg om dinsdag met Manchester City de strijd aan te gaan met Dinamo Kiev om een plaats bij de laatste acht in de Champions League.

De Ivoriaan ontbrak zaterdag in het competitieduel met Norwich City (0-0). City heeft een prima uitgangspositie dankzij een 3-1 zege in Kiev. "Yaya is fit, hij kan spelen'', zei manager Manuel Pellegrini maandag op zijn persconferentie.

De Chileen moet zijn ploeg op scherp zien te krijgen. "We moeten de score van de uitwedstrijd vergeten en vooral niet denken dat we al gekwalificeerd zijn."

"We spelen tegen een tegenstander die weet hoe je dit soort duels moet aanpakken'', keek de coach, die deze zomer wordt opgevolgd door Pep Guardiola, vooruit op het duel met de Oekraïners.

Samenvatting heenduel Dinamo Kiev-Manchester City:

Landstitel

Pellegrini heeft ondanks het dure puntenverlies tegen Norwich de hoop op de landstitel nog niet opgegeven, hoewel het verschil met koploper Leicester City inmiddels negen punten bedraagt.

"Er zijn nog 27 punten te verdienen, er kan nog van alles gebeuren. Maar de focus ligt nu op Kiev, pas daarna gaan we denken aan de derby tegen Manchester United van zondag."

Programma Premier League Darts

Programma Premier League Darts
Titelverdediger Van Gerwen staat bovenaan in het klassement, voor Wright en Van Barneveld.

Resterend programma top twee

Resterend programma top twee
Feyenoord heeft de titelrace met Ajax in de Eredivisie zo goed als beslist.
Tip de redactie