Voetbal

VfL Wolfsburg via AA Gent naar kwartfinales Champions League

VfL Wolfsburg heeft dinsdag met succes de uitoverwinning op AA Gent verdedigd in de achtste finales van de Champions League. De Duitsers wonnen thuis met 1-0 na de 3-2 winst in België.

Daardoor verzekerde de 'Volkswagenclub' zich voor het eerst in de clubgeschiedenis van een kwartfinaleticket in het miljoenenbal.

De Belgen zagen het indrukwekkende Europese avontuur stranden in Wolfsburg. De 'Buffalo's' deden voor het eerst mee aan de Champions League en waren de eerste Belgische ploeg in de knock-outfase in zestien jaar.

Gent had in de Volkswagen Arena minder in te brengen dan twee weken geleden in de eigen Ghelamco Arena, toen het na een slotoffensief nog terugkwam tot 3-2.

Wolfsburg controleerde de wedstrijd en gaf maar weinig weg tegen de Belgen, die in de slotfase nog wel vergeefs wat probeerden af te dwingen in Duitsland.

Video: Samenvatting VfL Wolfsburg-AA Gent

Ruimte

Een kwartier voor het laatste fluitsignaal profiteerde André Schürrle van onachtzaamheid in de defensie van Gent. De aanvaller en international rondde beheerst af na een voorzet van Julian Draxler: 1-0.

De ploeg van Dieter Hecking, die het nog moest stellen zonder de geblesseerde Bas Dost, had de knock-outfase bereikt door eerste te eindigen in een groep met PSV, Manchester United en CSKA Moskou.

Bij Gent had succescoach Hein Vanhaezebrouck basisplaatsen ingeruimd voor voormalig Eredivisiespelers Sven Kums en Nana Asare. Mbark Boussoufa was niet speelgerechtigd voor de verrassende Belgen.

Blijf live op de hoogte met de app

Blijf live op de hoogte met de app
Door een innovatieve opzet in de vorm van een liveblog is de nieuwe app van NUsport nóg actueler.

Schöne ziet Ajax volwassener worden

Schöne ziet Ajax volwassener worden
'We zitten op de goede weg en ik zie een stijgende lijn'
Tip de redactie