Voetbal

VfL Wolfsburg via AA Gent naar kwartfinales Champions League

VfL Wolfsburg heeft dinsdag met succes de uitoverwinning op AA Gent verdedigd in de achtste finales van de Champions League. De Duitsers wonnen thuis met 1-0 na de 3-2 winst in België.

Daardoor verzekerde de 'Volkswagenclub' zich voor het eerst in de clubgeschiedenis van een kwartfinaleticket in het miljoenenbal.

De Belgen zagen het indrukwekkende Europese avontuur stranden in Wolfsburg. De 'Buffalo's' deden voor het eerst mee aan de Champions League en waren de eerste Belgische ploeg in de knock-outfase in zestien jaar.

Gent had in de Volkswagen Arena minder in te brengen dan twee weken geleden in de eigen Ghelamco Arena, toen het na een slotoffensief nog terugkwam tot 3-2.

Wolfsburg controleerde de wedstrijd en gaf maar weinig weg tegen de Belgen, die in de slotfase nog wel vergeefs wat probeerden af te dwingen in Duitsland.

Video: Samenvatting VfL Wolfsburg-AA Gent

Ruimte

Een kwartier voor het laatste fluitsignaal profiteerde André Schürrle van onachtzaamheid in de defensie van Gent. De aanvaller en international rondde beheerst af na een voorzet van Julian Draxler: 1-0.

De ploeg van Dieter Hecking, die het nog moest stellen zonder de geblesseerde Bas Dost, had de knock-outfase bereikt door eerste te eindigen in een groep met PSV, Manchester United en CSKA Moskou.

Bij Gent had succescoach Hein Vanhaezebrouck basisplaatsen ingeruimd voor voormalig Eredivisiespelers Sven Kums en Nana Asare. Mbark Boussoufa was niet speelgerechtigd voor de verrassende Belgen.

Programma Premier League Darts

Programma Premier League Darts
Tien beste darters van PDC komen op 16 maart naar Ahoy in Rotterdam tijdens zevende speelronde.

Samenvattingen Champions League

Samenvattingen Champions League
Er werd dinsdag en woensdag liefst negentien keer gescoord in de achtste finales.
Tip de redactie