Voetbal

AA Gent hoopt op mirakel tegen VfL Wolfsburg

AA Gent-coach Hein Vanhaezebrouck beseft dat zijn ploeg dinsdagavond een wonder nodig heeft om ten koste van VfL Wolfsburg de kwartfinales in de Champions League te bereiken.

De Belgische kampioen verloor drie weken geleden voor eigen publiek met 3-2 van de Duitse subtopper.

"We maakten te veel fouten in die wedstrijd", vertelde Vanhaezebrouck maandagavond op de persconferentie in de aanloop naar het duel in de Volkswagen Arena. "Dat moet echt beter, maar we dienen ons wel te realiseren dat Wolfsburg nauwelijks verliest in eigen huis."

Vanhaezebrouck weigert bij voorbaat op te geven. "Zoals iedereen weet vindt er soms een mirakel plaats in het voetbal."

"Wie weet wat er zal gebeuren als wij op voorsprong komen? Natuurlijk, als zij de leiding nemen, wordt het nog moeilijker. We zullen vanaf het begin optimaal geconcentreerd moeten zijn."

Hecking

VfL Wolfsburg-trainer Dieter Hecking eist scherpte van zijn spelers. "Ik heb steeds gezegd dat we twee goede wedstrijden moeten spelen om verder te komen, dat is nog steeds zo."

"We staan er best wel goed voor en zijn vol vertrouwen. Tegelijkertijd hebben we nog niets in handen. Gent zal alles geven, want net als wij kunnen zij historie schrijven met een plek in de kwartfinale."

Na het duel tussen Real Madrid en AS Roma is er op NU.nl en SBS6 een ruime samenvatting te zien van VfL Wolfsburg-AA Gent. Om 20.00 uur begint dinsdagavond de uitzending.

Programma Premier League Darts

Programma Premier League Darts
Titelverdediger Van Gerwen staat bovenaan in het klassement, voor Wright en Van Barneveld.

Resterend programma top twee

Resterend programma top twee
Feyenoord heeft de titelrace met Ajax in de Eredivisie zo goed als beslist.
Tip de redactie