Voetbal

Ronaldo kan record Xavi overnemen tegen AS Roma

Cristiano Ronaldo onttroont dinsdagavond voormalig FC Barcelona-speler Xavi als voetballer met de meeste duels in de knock-outfase van de Champions League.

De 31-jarige Portugees van Real Madrid speelt tegen AS Roma zijn 57e duel in de eindfase van het kampioenenbal. De 'Koninklijke' verdedigt in Bernabéu een 2-0 voorsprong.

Ronaldo zette dertig van zijn 56 knock-outwedstrijden in winst om, een record dat hij deelt met Andrés Iniesta van FC Barcelona.

In al zijn knock-outconfrontaties namens zijn vorige club Manchester United en Real Madrid trof de dribbelaar veertig keer doel, vijf keer vaker dan Lionel Messi, de een na meest productieve speler op deze lijst.

VfL Wolfsburg en AA Gent strijden dinsdagavond om het andere ticket voor de kwartfinales. De Belgische kampioen ging drie weken geleden in eigen huis met 3-2 onderuit.

Het duel tussen Real Madrid en AS Roma begint dinsdag om 20.45 uur en wordt uitgezonden door NU.nl en SBS6. Om 20.00 uur start de voorbeschouwing. Aansluitend volgt een ruime samenvatting van VfL Wolfsburg-AA Gent.

Uitslagen wereldbeker Thialf

Uitslagen wereldbeker Thialf
De Nederlanders spelen geen rol van betekenis op de 500 meter in het vernieuwde Thialf.

Samenvattingen Champions League

Samenvattingen Champions League
Reus bezorgt Borussia Dortmund punt bij Real, terwijl FC Porto hard uithaalt tegen Leicester City.
Tip de redactie