Gepubliceerd: 
Laatste update: 
26 oktober 2012 14:51
26 oktober 2012 14:51

Calvin Harris - 18 Months

De afgelopen jaren is Calvin Harris uitgegroeid tot een van de meest gewilde producers in de popmuziek. Een ontwikkeling die tot een voorlopig hoogtepunt komt op zijn derde studioplaat.

Calvin Harris heeft op 18 Months (waar hij overigens bijna twee keer zo lang over gedaan heeft) namelijk een groep sterren om zich heen verzameld waar je u tegen zegt. Onder andere de sterzangeressen Rihanna, Ellie Goulding, Kelis alsmede de Nederlandse dj Nicky Romero geven act de présence op de plaat.

Het voordeel van zo'n bont gezelschap is dat het een ontzettend gevarieerd album oplevert. Zo tonen Feel So Close en I Need Your Love de meer ingetogen kant van de Schotse producer en dj, terwijl hij uitgerekend Florence Welch (van Florence + The Machine) een grootst popnummer laat brengen.

Drinkin' From The Bottle zal ondertussen binnen nu en een paar maanden het YOLO-anthem van de gemiddelde scholier zijn. "Forget about tomorrow, ‘cause tonight we're drinking from te bottle", rapt Tinie Tempah, die niet zijn meest volwassen moment beleeft, op het nummer.

Superster

Maar toch voelt 18 Months aan het einde van de rit nog niet helemaal af. Alsof Calvin Harris zich beetje bij beetje beseft wat voor een superster hij nu eigenlijk aan het worden is, maar nog niet precies weet wat hij er nu eigenlijk mee moet doen.

Dat de plaat net zoveel hits gaat voorbrengen als bijvoorbeeld een David Guetta-langspeler zit er dik in, maar het wachten is vooralsnog op een album waarop Calvin Harris het maximale uit zowel zijn alsmaar groeiende entourage als uit zijn eigen talenten haalt.

Door: NU.nl/Harm Groustra

Beoordeling:
  • Deel:

Lees meer over

Eerdere berichten

Eerder

Frozen

De soundtrack van de Disney-animatiefilm The Lion King was twintig jaar lang de meest succesvolle in zijn soort in de Amerikaanse albumlijst, maar het record wordt nu verbeterd door de Disney-film Frozen.

Lees verder

Paaspop 2014

Paaspop 2014

Op het meerdaagse Paaspop was er volop muzikaal vermaak voor een breed publiek, van de meezingers van Kaiser Chiefs tot de carnavalskrakers van André van Duin.

Verslag van zaterdag
Verslag van zondag

Kinderen Voor Kinderen

Met het jubileumalbum Waanzinnig Gedroomd neemt Kinderen Voor Kinderen voor de dertiende keer in 35 jaar tijd de eerste plek van de Nederlandse Album Top 100 in.

Lees verder

Milow

De Belgische zanger Milow heeft inmiddels een aantal hits op zijn naam staan, maar wil zichzelf niet blijven herhalen. "Op dit album ga ik bewust weer een stapje verder", zegt hij tegen NU.nl over zijn nieuwe plaat.

Lees het interview