Gepubliceerd: 
Laatste update: 
26 oktober 2012 14:51
26 oktober 2012 14:51

Calvin Harris - 18 Months

De afgelopen jaren is Calvin Harris uitgegroeid tot een van de meest gewilde producers in de popmuziek. Een ontwikkeling die tot een voorlopig hoogtepunt komt op zijn derde studioplaat.

Calvin Harris heeft op 18 Months (waar hij overigens bijna twee keer zo lang over gedaan heeft) namelijk een groep sterren om zich heen verzameld waar je u tegen zegt. Onder andere de sterzangeressen Rihanna, Ellie Goulding, Kelis alsmede de Nederlandse dj Nicky Romero geven act de présence op de plaat.

Het voordeel van zo'n bont gezelschap is dat het een ontzettend gevarieerd album oplevert. Zo tonen Feel So Close en I Need Your Love de meer ingetogen kant van de Schotse producer en dj, terwijl hij uitgerekend Florence Welch (van Florence + The Machine) een grootst popnummer laat brengen.

Drinkin' From The Bottle zal ondertussen binnen nu en een paar maanden het YOLO-anthem van de gemiddelde scholier zijn. "Forget about tomorrow, ‘cause tonight we're drinking from te bottle", rapt Tinie Tempah, die niet zijn meest volwassen moment beleeft, op het nummer.

Superster

Maar toch voelt 18 Months aan het einde van de rit nog niet helemaal af. Alsof Calvin Harris zich beetje bij beetje beseft wat voor een superster hij nu eigenlijk aan het worden is, maar nog niet precies weet wat hij er nu eigenlijk mee moet doen.

Dat de plaat net zoveel hits gaat voorbrengen als bijvoorbeeld een David Guetta-langspeler zit er dik in, maar het wachten is vooralsnog op een album waarop Calvin Harris het maximale uit zowel zijn alsmaar groeiende entourage als uit zijn eigen talenten haalt.

Door: NU.nl/Harm Groustra

Beoordeling:
  • Deel:

Lees meer over

Eerdere berichten

Novastar

Na vijf jaar afwezigheid keert Novastar terug met een nieuw album. Zijn Engelse producer speelde in het opnameproces een belangrijke rol. "Ik heb eindelijk zelfvertrouwen", zegt de zanger tegen NU.nl.

Lees het interview

Jett Rebel

Zanger Jett Rebel ziet parallellen tussen het leven van een muzikant en dat van een superheld. "Op het podium kan ik mezelf een alter ego aanmeten", zegt hij tegen NU.nl.

Lees het interview

Gerard Joling

In de videoclip bij de single Ik Proost Met Jou van Gerard Joling speelt een homoseksueel stel de hoofdrol. De zanger is naar eigen zeggen niet bang voor de reacties erop.

Lees het interview

Jethro Tull

De Schotse zanger en fluitist Ian Anderson heeft besloten definitief een punt achter zijn band Jethro Tull te zetten, om de aandacht te vestigen op zijn solocarrière.

Lees verder