Uitgegeven: 
Laatste update: 
21 mei 2012 21:09
21 mei 2012 21:09

Slash – Apocalyptic Love

Waar het vorige album van Slash dreef op wisselende collaboraties met talloze andere rocksterren, heeft de gitarist voor Apocalyptic Love zowaar een vaste band om zich heen verzameld. Het resultaat is meteen een stuk bevredigender.

Slash featuring Myles Kennedy and The Conspirators, staat op de hoes van de verse schijf te lezen. Inderdaad heeft de illustere snarenplukker er deze keer voor gekozen met de frontman van Alter Bridge plus een stabiele ritmesectie aan de slag te gaan.


Nu is de nogal overtrokken en niet bijster oorspronkelijke zangstijl van Kennedy zeker niet naar ieders smaak, maar het valt niet te loochenen dat zijn continue presentie op deze plaat zorgt voor een coherentie die op de zelfgetitelde voorganger node ontbrak.

Een tweede en nog belangrijker pluspunt is dat Slash zich in zijn gezelschap (en adequaat bijgestaan door een degelijke bassist en drummer) eindelijk weer eens geroepen voelt ouderwets van leer te trekken op zijn instrument – wat we hem toch allemaal het liefste horen doen.

Solovehikel

Op het solovehikel Anastasia gaat hij zijn gebruikelijke bluesgebaseerde boekje zelfs even te buiten met wat ‘neoklassieke’ en oosterse loopjes die je niet zo gauw achter deze zeer bodemvaste gitarist gezocht had.

Het liedmateriaal kan weliswaar zeker niet tippen aan het beste werk van Guns N’ Roses, maar dat is natuurlijk ook erg veel gevraagd. Wat je wel krijgt, is een dik dozijn aardige hardrocknummers met sprankelend gitaarwerk. De Slash-fan kan tevreden zijn.
 

Slash staat op 10 juni in HMH, Amsterdam.

Door: NU.nl/Wouter de Waal

Beoordeling:
  • Deel

Eerdere berichten

Eerder

Facebook

Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook.

Lees meer

Amy Winehouse

Exact drie jaar geleden overleed zangeres Amy Winehouse aan de gevolgen van haar verslaving. In haar korte carrière liet ze een fraaie reeks live-opnames na. NU.nl selecteert de vijf beste.

Lees meer en bekijk beeld

Epica

De symfonische metalband Epica besloot op het album The Quantum Enigma het roer om te gooien. "Het was verfrissend om uit onze vertrouwde comfortzone te stappen", vertelt de band aan NU.nl.

Lees het interview

Armin van Buuren

De Nederlandse ster-dj Armin van Buuren is nog bezig met het afronden van zijn huidige stadiontournee, maar denkt nu al na over de volgende. Dat zegt hij tegen NU.nl.

Lees het interview