Uitgegeven: 
Laatste update: 
21 mei 2012 21:09
21 mei 2012 21:09

Slash – Apocalyptic Love

Waar het vorige album van Slash dreef op wisselende collaboraties met talloze andere rocksterren, heeft de gitarist voor Apocalyptic Love zowaar een vaste band om zich heen verzameld. Het resultaat is meteen een stuk bevredigender.

Slash featuring Myles Kennedy and The Conspirators, staat op de hoes van de verse schijf te lezen. Inderdaad heeft de illustere snarenplukker er deze keer voor gekozen met de frontman van Alter Bridge plus een stabiele ritmesectie aan de slag te gaan.


Nu is de nogal overtrokken en niet bijster oorspronkelijke zangstijl van Kennedy zeker niet naar ieders smaak, maar het valt niet te loochenen dat zijn continue presentie op deze plaat zorgt voor een coherentie die op de zelfgetitelde voorganger node ontbrak.

Een tweede en nog belangrijker pluspunt is dat Slash zich in zijn gezelschap (en adequaat bijgestaan door een degelijke bassist en drummer) eindelijk weer eens geroepen voelt ouderwets van leer te trekken op zijn instrument – wat we hem toch allemaal het liefste horen doen.

Solovehikel

Op het solovehikel Anastasia gaat hij zijn gebruikelijke bluesgebaseerde boekje zelfs even te buiten met wat ‘neoklassieke’ en oosterse loopjes die je niet zo gauw achter deze zeer bodemvaste gitarist gezocht had.

Het liedmateriaal kan weliswaar zeker niet tippen aan het beste werk van Guns N’ Roses, maar dat is natuurlijk ook erg veel gevraagd. Wat je wel krijgt, is een dik dozijn aardige hardrocknummers met sprankelend gitaarwerk. De Slash-fan kan tevreden zijn.
 

Slash staat op 10 juni in HMH, Amsterdam.

Door: NU.nl/Wouter de Waal

Beoordeling:
  • Deel

Eerdere berichten

Christina Perri

Toen de Amerikaanse zangeres Christina Perri thuiskwam na een slopende wereldtournee, heeft ze het wekenlang moeilijk gehad. "Ik heb non-stop op de bank liggen huilen", vertelt ze aan NU.nl.

Lees het interview

Bedreigd

Drie omwonenden van het dancefestival Tomorrowland in de Belgische gemeente Boom zien af van een rechtsgang over geluidsoverlast, omdat ze bedreigd worden.

Lees verder

Hiphopmerken

Rappers maken geregeld melding van hun favoriete merken in hun teksten en uit een analyse blijkt dat Patrón en Gucci het meest genoemd worden in hiphopnummers.

Bekijk video:

Heino

De advocaat van de Duitse schlagerzanger Heino heeft aangifte gedaan tegen rapper Jan Delay, die de artiest een nazi heeft genoemd.

Lees verder