Uitgegeven: 
Laatste update: 
21 mei 2012 21:09
21 mei 2012 21:09

Slash – Apocalyptic Love

Waar het vorige album van Slash dreef op wisselende collaboraties met talloze andere rocksterren, heeft de gitarist voor Apocalyptic Love zowaar een vaste band om zich heen verzameld. Het resultaat is meteen een stuk bevredigender.

Slash featuring Myles Kennedy and The Conspirators, staat op de hoes van de verse schijf te lezen. Inderdaad heeft de illustere snarenplukker er deze keer voor gekozen met de frontman van Alter Bridge plus een stabiele ritmesectie aan de slag te gaan.


Nu is de nogal overtrokken en niet bijster oorspronkelijke zangstijl van Kennedy zeker niet naar ieders smaak, maar het valt niet te loochenen dat zijn continue presentie op deze plaat zorgt voor een coherentie die op de zelfgetitelde voorganger node ontbrak.

Een tweede en nog belangrijker pluspunt is dat Slash zich in zijn gezelschap (en adequaat bijgestaan door een degelijke bassist en drummer) eindelijk weer eens geroepen voelt ouderwets van leer te trekken op zijn instrument – wat we hem toch allemaal het liefste horen doen.

Solovehikel

Op het solovehikel Anastasia gaat hij zijn gebruikelijke bluesgebaseerde boekje zelfs even te buiten met wat ‘neoklassieke’ en oosterse loopjes die je niet zo gauw achter deze zeer bodemvaste gitarist gezocht had.

Het liedmateriaal kan weliswaar zeker niet tippen aan het beste werk van Guns N’ Roses, maar dat is natuurlijk ook erg veel gevraagd. Wat je wel krijgt, is een dik dozijn aardige hardrocknummers met sprankelend gitaarwerk. De Slash-fan kan tevreden zijn.
 

Slash staat op 10 juni in HMH, Amsterdam.

Door: NU.nl/Wouter de Waal

Beoordeling:
  • Deel

Eerdere berichten

Eerder

Record Store Day

Ieder jaar worden op Record Store Day de platenbakken weer gevuld met eenmalige vinyluitgaves vol oud of nooit uitgebracht werk van diverse artiesten. NU.nl soms de vijf meest interessante releases op.

Lees verder

Kinderen Voor Kinderen

Met het jubileumalbum Waanzinnig Gedroomd neemt Kinderen Voor Kinderen voor de dertiende keer in 35 jaar tijd de eerste plek van de Nederlandse Album Top 100 in.

Lees verder

Milow

De Belgische zanger Milow heeft inmiddels een aantal hits op zijn naam staan, maar wil zichzelf niet blijven herhalen. "Op dit album ga ik bewust weer een stapje verder", zegt hij tegen NU.nl over zijn nieuwe plaat.

Lees het interview

Novastar

Na vijf jaar afwezigheid keert Novastar terug met een nieuw album. Zijn Engelse producer speelde in het opnameproces een belangrijke rol. "Ik heb eindelijk zelfvertrouwen", zegt de zanger tegen NU.nl.

Lees het interview