Uitgegeven: 
Laatste update: 
14 oktober 2011 10:02
26 mei 2012 02:15

Gers Pardoel – Deze Wereld Is Van Jou

De lancering van Gers Pardoels carrière begon met zijn bijdrage aan Broodje Bakpao van The Opposites. Twee jaar later is de jonge rapper getekend bij Nederlands grootste hiphoplabel TopNotch en ligt zijn debuutalbum Deze Wereld Is Van Jou klaar.

De afgezaagde albumtitel even achterwege gelaten is het debuut van Gers helemaal zo gek nog niet. Op Deze Wereld Is Van Jou presenteert Gers zich als een moderne, oprechte jonge man met een strak rijmschema en een fijne flow.

Het album gaat meteen van start met de titeltrack; een rustig opbouwende song waarop een uiterst relaxte Gers de luisteraar meeneemt in zijn wereld. Zelfs het autotunerefreintje van Phatt klinkt hier goed op zijn plaats. Het probleem is echter dat het één van de weinige succesvolle refreinen is op het album.

Nummers als Morgen Ben Ik Rijk, 20:03 u., Zijn en Spookstad zijn allen voorzien van clichématige hooks die afbreuk doen aan de vaak herkenbare lyrics van Gers. Ook aan de productiekant voelt het allemaal net iets te eenvoudig. De zachte popdeuntjes liggen fijn in het oor, maar zijn op den duur niet van elkaar te onderscheiden.

Vrolijk

De single Ik Neem Je Mee straalt een zomerse vibe uit, die je doet verlangen naar de warmte van de zon op je gezicht. Dezelfde vrolijke uitstraling is ook te vinden op Bagagedrager.

Toch wordt de gezelligheid ook regelmatig afgewisseld met een dosis somberheid. Zo weet Gers Pardoel de luisteraar met Eenzaam Op De Bank en We Missen Je ook een serieuzere kant te laten zien. Een prima debuut, al valt er nog wel de nodige winst te behalen qua muzikaliteit.

Door: NU.nl/Abdel Chaouch

Beoordeling:
  • Deel

Eerdere berichten

Eerder

Paaspop 2014

Paaspop 2014

Op het meerdaagse Paaspop was er volop muzikaal vermaak voor een breed publiek, van de meezingers van Kaiser Chiefs tot de carnavalskrakers van André van Duin.

Verslag van zaterdag
Verslag van zondag

Kinderen Voor Kinderen

Met het jubileumalbum Waanzinnig Gedroomd neemt Kinderen Voor Kinderen voor de dertiende keer in 35 jaar tijd de eerste plek van de Nederlandse Album Top 100 in.

Lees verder

Milow

De Belgische zanger Milow heeft inmiddels een aantal hits op zijn naam staan, maar wil zichzelf niet blijven herhalen. "Op dit album ga ik bewust weer een stapje verder", zegt hij tegen NU.nl over zijn nieuwe plaat.

Lees het interview

Novastar

Na vijf jaar afwezigheid keert Novastar terug met een nieuw album. Zijn Engelse producer speelde in het opnameproces een belangrijke rol. "Ik heb eindelijk zelfvertrouwen", zegt de zanger tegen NU.nl.

Lees het interview