Carnaval echt losgebarsten in Breda

Het carnaval is zaterdag na de sleuteloverdracht echt losgebarsten in Breda. In verschillende wijken worden feesten en optochten georganiseerd.

Dat meldt BredaVandaag.

Even voor 15.00 uur vond de sleuteloverdracht plaats op de Grote Markt, waarbij de stad overgedragen werd aan de inwoners. Op de Grote Markt vierden vele Kielegatters feest op de muziek van Vader Abraham.

Verschillende evenementen zijn inmiddels in volle gang. Zo is er een kinderoptocht in Prinsenbeek en trekt de Giegeldonkse optocht door de stad. Ook is er in Giegeldonk een speciale feestlocatie bij het Kraaienest.

Ook in Boemeldonck zijn er optochten. Dit jaar zijn er daar maar liefst 130 deelnemers voor de de kinderoptocht. In totaal doen ruim duizend kinderen mee. Grootse creaties trekken daar zaterdag aan het publiek voorbij.

Cafés hebben in de afgelopen dagen een metamorfose ondergaan om de feestgangers in stijl te verwelkomen.

Carnavalsconcert

Vrijdagavond werd het carnavalsconcert georganiseerd in het Chassé om het feest in te luiden. Het Philharmonie Zuid Nederland bracht daar samen met de begeleidingsband van Ellen ten Damme werk van onder meer Giuseppe Verdi, Jacques Offenbach, Kurt Weil, George Gerschwin en Leonard Bernstein. Ook de bekende pakkende marsen en walsen kwamen voorbij.

Heeft u foto's bij dit bericht? Upload ze via NUfoto.

In beeld: Carnaval in eerdere jaren l Steekproeven om minderjarige drinker te ontmaskeren

Alles over Carnaval 2015

Foto's 2015: Kinderoptocht Boemeldonck | Optocht Giegeldonk | Sleuteloverdracht Kielegat

Lees meer over:
Tip de redactie