Twee mensen gearresteerd wegens moord op halfbroer Kim Jong-un

De politie in Maleisië heeft een taxichauffeur gearresteerd in verband met de moord op de halfbroer van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. Later werd ook nog een vrouw opgepakt op het vliegveld van Kuala Lumpur.

De Maleisische politie meldt nog naar een paar verdachten op zoek te zijn.

De taxichauffeur zou de twee vrouwen hebben opgepikt die Kim Jong-nam maandag op de luchthaven van de Maleisiche hoofdstad vergiftigden.

De vrouw werd opgepakt in een terminal van Kuala Lumpur International Airport. Ze had een Vietnamees paspoort bij zich en was volgens de Maleisische politie alleen. 

Zuid-Korea

Volgens Zuid-Korea zit het Noord-Koreaanse regime achter de moord en heeft Kim Jong-un zelf opdracht daartoe gegeven. De twee vrouwen zouden volgens de Zuid-Koreaanse inlichtingendienst Noord-Koreaanse agenten zijn. 

De 46-jarige halfbroer werd maandag van achteren bij zijn gezicht vastgepakt toen hij stond te wachten op een vlucht naar Macau, waar hij naar verluidt woonde. Hij voelde zich daarna duizelig en zocht hulp. Hij overleed onderweg naar het ziekenhuis.

Diskrediet 

Kim Jong-nam was de oudste zoon van de vroegere Noord-Koreaanse leider Kim Jong-il. Hij kwam in diskrediet als opvolger van de Noord-Koreaanse dictator nadat hij in 2001 probeerde om met een vals paspoort naar Japan te reizen.

Daar zou hij een bezoek hebben willen brengen aan Disneyland. In 2010 zei Kim Jong-nam in een interview dat hij een tegenstander was van de Noord-Koreaanse erfopvolging. 

Overzicht: Halfbroer Kim Jong-un vermoord

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 06.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie