Calais krijgt muur langs Kanaaltunnel om migranten te weren

Het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk hebben besloten muren te bouwen bij Calais om migranten tegen te houden. De bouwwerken van vier meter hoog komen langs de toegangsweg tot de Kanaaltunnel te staan.

De Britse minister Robert Goodwill van Migratie heeft tegen The Guardian gezegd dat de bouw van de muren een van de maatregelen is die worden genomen om de migrantenproblemen bij Calais aan te pakken.

Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk zijn een pakket maatregelen van bij elkaar 17 miljoen pond (20,3 miljoen euro) overeengekomen voor betere beveiliging van het havengebied in Frankrijk.

Duizenden migranten proberen jaarlijks de oversteek naar Engeland te maken door op en in vrachtwagens te klimmen die gebruik maken van de Kanaaltunnel.

De beoogde muren worden aan beide kanten van de toegangsweg Rocade gebouwd en zijn bij elkaar een kilometer lang. Deze maand wordt begonnen met de bouw, die aan het eind van het jaar klaar moet zijn.

Beton

Er wordt gebruik gemaakt van glad beton om te voorkomen dat migranten alsnog over de muren kunnen klimmen. Bewoners van de regio hebben kritiek en spreken van 'de grote muur van Calais', verwijzend naar de Chinese muur.

Gevreesd wordt dat migranten om het bouwwerk heen zullen lopen om de vrachtwagens alsnog te bereiken.

Migranten hebben eerder onder meer stenen, boomstronken en winkelwagentjes gebruikt om vrachtwagenchauffeurs tot stoppen te dwingen om vervolgens alsnog in de wagen te klimmen.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 06.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie