Gepubliceerd: 
Laatste update: 
28 juli 2014 05:02
28 juli 2014 09:57

Grenzen Liberia dicht tegen verspreiding ebola

Liberia heeft zondag de grenzen gesloten om de verspreiding van het zeer besmettelijk en dodelijke ebola-virus te beteugelen.

Grenzen Liberia dicht tegen verspreiding ebola Foto:  AFP

Op de luchthaven en enkele grensposten die wel open blijven, gelden strenge voorzorgsmaatregelen. Daarnaast zijn er restricties aangekondigd voor openbare bijeenkomsten, zoals demonstraties.

De maatregelen volgen op de uitbraak van het virus in Liberia, Sierra Leone en Guinea. Zestig procent van de mensen die ermee besmet raken, komt te overlijden.

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie is deze uitbraak de dodelijkste die zij heeft meegemaakt. Er bestaat geen medicijn of vaccin tegen ebola, een ziekte die gepaard gaat met hoge koorts en hevige bloedingen.

Sinds het begin van de epidemie zijn zeker 660 mensen overleden en 1.093 personen besmet geraakt. 

Zes dingen die u moet weten over ebola

Door: ANP

Eerdere berichten

Gisteren

NU in beeld

Bekijk bijzondere beelden van over de hele wereld.

Bekijk fotoserie (100)
Banner NUjournaal Algemeen

Achter de lens

NUfoto ging op zoek naar het verhaal achter de foto Koningin Maxima in de Gouden Koets van fotograaf Laurens van Putten.

Lees meer

Nieuws in 1 minuut

Bekijk het nieuws van vrijdag 19 september in één minuut. 

Bekijk video

NUweekend

Deze week onder meer: Gevaarlijke verkeerslocaties, gevolgen van het leenstelsel, de antwoorden op negen prangende trein-vragen, Oktoberfest en de 20ste verjaardag van Friends

Ga naar NUweekend

Witte Huis

Een deel van het Witte Huis in de Amerikaanse hoofdstad Washington is vrijdag ontruimd. Dat gebeurde nadat een man op het terrein van het Witte Huis terecht was gekomen.

Lees verder