Gepubliceerd: 
Laatste update: 
28 juli 2014 05:02
28 juli 2014 09:57

Grenzen Liberia dicht tegen verspreiding ebola

Liberia heeft zondag de grenzen gesloten om de verspreiding van het zeer besmettelijk en dodelijke ebola-virus te beteugelen.

Grenzen Liberia dicht tegen verspreiding ebola Foto:  AFP

Op de luchthaven en enkele grensposten die wel open blijven, gelden strenge voorzorgsmaatregelen. Daarnaast zijn er restricties aangekondigd voor openbare bijeenkomsten, zoals demonstraties.

De maatregelen volgen op de uitbraak van het virus in Liberia, Sierra Leone en Guinea. Zestig procent van de mensen die ermee besmet raken, komt te overlijden.

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie is deze uitbraak de dodelijkste die zij heeft meegemaakt. Er bestaat geen medicijn of vaccin tegen ebola, een ziekte die gepaard gaat met hoge koorts en hevige bloedingen.

Sinds het begin van de epidemie zijn zeker 660 mensen overleden en 1.093 personen besmet geraakt. 

Zes dingen die u moet weten over ebola

Door: ANP

Eerdere berichten

NU in beeld

Bekijk bijzondere beelden van over de hele wereld.

Bekijk fotoserie (100)
Banner NUjournaal Algemeen

Plaagrupsen

Het aantal nesten van eikenprocessierupsen is in het noorden van Nederland in het afgelopen seizoen verdrievoudigd en op sommige plekken is het aantal nesten zelfs vervijfvoudigd.

Lees meer en bekijk beeld

Onderzeeër

De mogelijke onderzeeër die de afgelopen dagen voor opschudding heeft gezorgd in de Zweedse kustwateren is volgens het Russische ministerie van Defensie waarschijnlijk de Nederlandse onderzeeër Bruinvis. 

Lees meer en bekijk beeld

Nieuw NU.nl bijna live

In het jaar dat NU.nl zijn vijftiende verjaardag viert, is onze website - het platform waarop we als allereerste beschikbaar waren - fors vernieuwd. Woensdag gaat de nieuwe, responsive site live.

Lees blog hoofdredactie