Gepubliceerd: 
Laatste update: 
27 mei 2013 08:03
27 mei 2013 13:30

Ingrid Visser en partner vermoord aangetroffen

De lichamen van de vermiste oud-volleybalster Ingrid Visser en haar partner Lodewijk Severein zijn zondag aangetroffen in het Spaanse dorp Alquerías‎, nabij de stad Murcia. 

ANP

Lees hier ons liveblog over de vermissingszaak (gesloten) 

De Nationale Politie bevestigt via Interpol de vondst van twee lichamen in de buurt van Murcia die voldoen aan het profiel van de vermiste Visser en Severein. De lichamen zijn laat op zondag deels begraven gevonden langs een pad naar een tuinderij ten oosten van Alquerías.

"Het heeft er alle schijn van dat zij het zijn", zegt een woordvoerster van de Nationale Politie maandag. 

Het onderzoek naar de verdwijning en dood van Visser en Severein is geheim. Justitie in de Spaanse stad wil naar eigen zeggen in het belang van het onderzoek niets loslaten.

DNA-onderzoek

DNA-onderzoek moet uitwijzen of het inderdaad gaat om de oud-volleybalster en haar vriend. Visuele herkenning van de stoffelijke resten zou niet meer mogelijk zijn. Daarover wil de Nationale Politie verder niet uitweiden.

De burgemeester van de deelgemeente Alquerías, Francisco Zamora, is er naar eigen zeggen van overtuigd dat de daders het moeilijk toegankelijke terrein waar de lichamen zijn aangetroffen, erg goed kennen. Zo zouden ze hebben geweten dat op het bewuste terrein het graven makkelijker was dan verderop in de boomgaarden.

Zamora zei dat de lichamen zijn gevonden op aanwijzingen van een zondag in Valencia aangehouden Spaanse verdachte. Er worden meer aanhoudingen verwacht.

Lokale media spreken van twee aanhoudingen. De verdachten "zijn personen verbonden aan de georganiseerde misdaad". De Spaanse politie ontkent dat er een tweede verdacht vastzit. 

De politie heeft ook een advocaat in Murcia vragen gesteld omdat Visser en Severein op hun laatste reis naar Murcia mogelijk een afspraak met hem wilden maken. De advocaat zou eerder al voor het paar hebben gewerkt.

Interpol

De coördinator vermissingen van de Nationale Politie werd zondagavond via Interpol op de hoogte gesteld van de vondst van de stoffelijke resten van een van de vermisten. Maandagochtend volgde het bericht dat ook een tweede lichaam was gevonden dat voldeed aan het profiel van Visser en Severein.

"Zij zijn beiden behoorlijk lang. Dat geeft een goede indicatie dat het om de twee vermisten gaat, maar definitieve vaststelling van hun identiteit moet op basis van DNA-onderzoek geschieden'', aldus de Nationale Politie.

In Nederland kan zo'n identificatie binnen 24 uur gebeuren. De Nationale Politie zegt niet te weten of de Spaanse politie die mogelijkheden ook heeft.

Geweld

De krant La Verdad de Murcia schrijft op gezag van niet nader aangeduide bronnen dat de twee met geweld om het leven zijn gekomen en begraven waren 'met het doel hen voor altijd te laten verdwijnen'.

De 35-jarige Visser en de 57-jarige Severein werden maandag 13 mei voor het laatst gezien in Murcia. De dag erna had het stel een afspraak bij een vruchtbaarheidskliniek, maar daar kwamen ze niet opdagen.

Afgelopen woensdag werd de huurauto van het stel teruggevonden. De zwarte Fiat Panda stond geparkeerd op de Avenida Juan Carlos I in Murcia.

Ligging van het Spaanse dorp Alquerías:


Grotere kaart weergeven

Familie

De familie van de oud-volleybalster en haar partner heeft van de politie in de nacht van zondag op maandag bericht gekregen dat twee stoffelijke overschotten zijn gevonden. Dat zei een woordvoerster van de familie maandag vanuit Murcia. De politie liet de familie weten dat ze onderzoek doet en de identiteit probeert vast te stellen.

Een bevestiging dat het om de twee vermisten gaat heeft de familie dus nog niet, maar het bericht is "als een hele harde klap aangekomen", zegt de woordvoerster. 

Het ministerie van Buitenlandse Zaken was maandagochtend nog niet op de hoogte gesteld.

Profiel Ingrid Visser

Door: NU.nl/ANP

Eerdere berichten

Gisteren

NU in beeld

Bekijk bijzondere beelden van over de hele wereld.

Bekijk fotoserie (100)
Banner NUjournaal Algemeen

NUweekend

Deze week onder meer: Zeer bijzonder marathonlopers, GTST, de keerzijden van de deeleconomie, crowdfunding, ebola, de eeuwige vraag aan Obama en het nieuwe NU.nl.

Ga naar NUweekend

Jack the Ripper

De identiteit van de beruchte seriemoordenaar Jack the Ripper lijkt toch niet te zijn achterhaald. Een wetenschapper die beweerde dat hij na DNA-onderzoek wist wie er schuil ging achter de gegeven naam, zou een fout hebben gemaakt.

Lees meer

Nieuw NU.nl bijna live

In het jaar dat NU.nl zijn vijftiende verjaardag viert, is onze website - het platform waarop we als allereerste beschikbaar waren - fors vernieuwd. Woensdag gaat de nieuwe, responsive site live.

Lees blog hoofdredactie