Advocaat wil zwaardere aanklacht tegen Van der Sloot

Laatste update:  12 september 2011 20:23 info

LIMA - De aanklacht tegen Joran van der Sloot moet volgens de advocaat van de familie van het slachtoffer worden verzwaard.

AFP

Hij wordt onder meer verdacht van de moord op Stephany Flores, eind mei vorig jaar in zijn hotelkamer in Lima in Peru.

De aanklacht is nu moord gevolgd door roof. Justitie in Peru eist 30 jaar cel en een schadevergoeding van ruim 50.000 euro.

Edward Álvarez, de advocaat van de familie Flores, verklaarde tegen Peruaanse media dat de aanklacht ‘roof gevolgd door moord’ moet luiden. Hiervoor staat volgens hem een levenslange gevangenisstraf. Ook vindt hij de geëiste schadevergoeding te laag.

Openbare zitting

Maandag werd voor de rechter in Lima de eerste openbare hoorzitting gehouden in de zaak. De advocaten van Van der Sloot en de familie Flores konden hun reactie op de aanklacht van het Openbaar Ministerie geven.

Binnen twee weken moet de rechtbank besluiten of de aanklacht terug moet naar het Openbaar Ministerie of dat het proces begint. Justitie meldde dat binnen enkele dagen bekend wordt wanneer het proces begint, als de rechter niet beslist om de aanklacht terug te sturen naar het OM. Als dat wel gebeurt, is het de vraag of het proces nog dit jaar begint.

Verlaten

De familie Flores is bang dat Van der Sloot in december de gevangenis mag verlaten als het proces dan nog niet is begonnen.

Dan is namelijk de termijn van 18 maanden verstreken dat iemand in voorarrest mag zitten. Het OM heeft echter verklaard dat de aanklager verlenging van het voorarrest mag aanvragen. Die verlenging kan oplopen tot drie jaar.

Reageer op dit artikel:
Stuur door:
Deel artikel:

Eerdere berichten

Gisteren

NU in beeld

Bekijk bijzondere beelden van over de hele wereld.

Bekijk fotoserie (100)
Banner NUjournaal Algemeen

Nieuws in 1 minuut

Het nieuws van maandag 20 oktober in één minuut.

Bekijk video

Ebolacontroles

De EU-lidstaten moeten meer hetzelfde handelen als het gaat om ebolacontroles bij personen die arriveren in Europa. Dat blijkt na een vergadering van de ministers van Buitenlandse Zaken.

Lees meer

Plaagrupsen

Het aantal nesten van eikenprocessierupsen is in het noorden van Nederland in het afgelopen seizoen verdrievoudigd en op sommige plekken is het aantal nesten zelfs vervijfvoudigd.

Lees meer en bekijk beeld