Joran van der Sloot doet aangifte tegen De Vries

Laatste update:  9 november 2010 10:25 info

LIMA - De advocaat van Joran van der Sloot gaat namens hem in Peru aangifte doen tegen journalist Peter R. de Vries. Dat liet advocaat Máximo Altez maandag weten.

Foto:  AFP

 Bekijk video

De Vries heeft zich schuldig gemaakt aan omkoping van de directeur van de Peruaanse gevangenis waar Van der Sloot zit, aldus raadsman Máximo Altez.

Peter R. de Vries wist recentelijk samen met Beth Twitty, de moeder van Natalee Holloway, de Castro Castro-gevangenis binnen te komen.

Daar sprak Twitty met Van der Sloot in de kamer van de directeur, terwijl De Vries in een andere kamer met een koptelefoon op naar het gesprek luisterde. Van der Sloot doet ook aangifte tegen Twitty en de directeur van de gevangenis.

Omgekocht

''De directeur had geen toestemming van het instituut voor gevangenissen INPE. Hij is omgekocht'', aldus Altez. ''Met een verborgen camera hebben ze opnames gemaakt. Dat is illegaal.''

Volgens de advocaat had de directeur Van der Sloot bedreigd met eenzame opsluiting als hij niet met Beth Twitty zou praten. Volgens Peruaanse media is de directeur inmiddels op non-actief gesteld.

Verrast

De misdaadverslaggever liet maandag weten ''verrast'' te zijn door de aangekondigde maatregel. ''Dit is vreemd, want er is tot op het hoogste niveau toestemming gegeven voor deze actie'', aldus De Vries.

''De directeur heeft gewoon opdracht gekregen van hogerhand om mee te werken. Voorwaarde was dat er niet over de zaak van Stephany Flores zou worden gesproken. Dat zijn we nagekomen. Er is van onze kant überhaupt niets onreglementairs gedaan. Iedereen wist wat er zou gebeuren, niemand is misleid.''

Corruptie

De journalist stelde met klem dat er ''geen sprake is van corruptie. Er is door ons geen cent, geen peso, echt nul komma nul, betaald om de gevangenis binnen te komen.'' De journalist overweegt juridische stappen tegen raadsman Altez als deze zijn aantijgingen niet intrekt.

Joran van der Sloot wordt beschuldigd van de moord op de Peruaanse Stephany Flores, op 30 mei in zijn hotelkamer in de Peruaanse hoofdstad Lima. Hij is ook verdachte bij de verdwijning van de Amerikaanse Nathalee Holloway op Aruba, vijf jaar geleden. Deze verdwijning is tot nu toe niet opgelost.

Reageer op dit artikel:
Stuur door:
Deel artikel:

Eerdere berichten

NU in beeld

Bekijk bijzondere beelden van over de hele wereld.

Bekijk fotoserie (100)
Banner NUjournaal Algemeen

Minuut van 24 juli

 Bekijk het nieuws van woensdag 24 juli in één minuut.

Bekijk video

Rebellenleider

Dat lichamen van slachtoffers van de vliegramp met vlucht MH17 in Oost-Oekraïne dagenlang zijn verwaarloosd, is volgens rebellenleider Aleksandr Borodaj de schuld van de OVSE.

Lees verder en bekijk beeld

Crash Taiwan

Bij een mislukte noodlanding van een passagiersvliegtuig van Transasia in Taiwan zijn woensdag 47 mensen vast komen te zitten in het toestel en vermoedelijk om het leven gekomen.

Lees meer en bekijk beeld

Amy Winehouse

Exact drie jaar geleden overleed zangeres Amy Winehouse aan de gevolgen van haar verslaving. In haar korte carrière liet ze een fraaie reeks live-opnames na. NU.nl selecteert de vijf beste.

Lees meer en bekijk beeld