Joran van der Sloot doet aangifte tegen De Vries

Laatste update:  9 november 2010 10:25 info

LIMA - De advocaat van Joran van der Sloot gaat namens hem in Peru aangifte doen tegen journalist Peter R. de Vries. Dat liet advocaat Máximo Altez maandag weten.

Foto:  AFP

 Bekijk video

De Vries heeft zich schuldig gemaakt aan omkoping van de directeur van de Peruaanse gevangenis waar Van der Sloot zit, aldus raadsman Máximo Altez.

Peter R. de Vries wist recentelijk samen met Beth Twitty, de moeder van Natalee Holloway, de Castro Castro-gevangenis binnen te komen.

Daar sprak Twitty met Van der Sloot in de kamer van de directeur, terwijl De Vries in een andere kamer met een koptelefoon op naar het gesprek luisterde. Van der Sloot doet ook aangifte tegen Twitty en de directeur van de gevangenis.

Omgekocht

''De directeur had geen toestemming van het instituut voor gevangenissen INPE. Hij is omgekocht'', aldus Altez. ''Met een verborgen camera hebben ze opnames gemaakt. Dat is illegaal.''

Volgens de advocaat had de directeur Van der Sloot bedreigd met eenzame opsluiting als hij niet met Beth Twitty zou praten. Volgens Peruaanse media is de directeur inmiddels op non-actief gesteld.

Verrast

De misdaadverslaggever liet maandag weten ''verrast'' te zijn door de aangekondigde maatregel. ''Dit is vreemd, want er is tot op het hoogste niveau toestemming gegeven voor deze actie'', aldus De Vries.

''De directeur heeft gewoon opdracht gekregen van hogerhand om mee te werken. Voorwaarde was dat er niet over de zaak van Stephany Flores zou worden gesproken. Dat zijn we nagekomen. Er is van onze kant überhaupt niets onreglementairs gedaan. Iedereen wist wat er zou gebeuren, niemand is misleid.''

Corruptie

De journalist stelde met klem dat er ''geen sprake is van corruptie. Er is door ons geen cent, geen peso, echt nul komma nul, betaald om de gevangenis binnen te komen.'' De journalist overweegt juridische stappen tegen raadsman Altez als deze zijn aantijgingen niet intrekt.

Joran van der Sloot wordt beschuldigd van de moord op de Peruaanse Stephany Flores, op 30 mei in zijn hotelkamer in de Peruaanse hoofdstad Lima. Hij is ook verdachte bij de verdwijning van de Amerikaanse Nathalee Holloway op Aruba, vijf jaar geleden. Deze verdwijning is tot nu toe niet opgelost.

Reageer op dit artikel:
Stuur door:
Deel artikel:

Eerdere berichten

Gisteren

NU in beeld

Bekijk bijzondere beelden van over de hele wereld.

Bekijk fotoserie (100)
Banner NUjournaal Algemeen

NUweekend

Deze week onder meer: Zeer bijzonder marathonlopers, GTST, de keerzijden van de deeleconomie, crowdfunding, ebola, de eeuwige vraag aan Obama en het nieuwe NU.nl.

Ga naar NUweekend

Jack the Ripper

De identiteit van de beruchte seriemoordenaar Jack the Ripper lijkt toch niet te zijn achterhaald. Een wetenschapper die beweerde dat hij na DNA-onderzoek wist wie er schuil ging achter de gegeven naam, zou een fout hebben gemaakt.

Lees meer

Nieuw NU.nl bijna live

In het jaar dat NU.nl zijn vijftiende verjaardag viert, is onze website - het platform waarop we als allereerste beschikbaar waren - fors vernieuwd. Woensdag gaat de nieuwe, responsive site live.

Lees blog hoofdredactie