'Bedrijven vervroegen beursgang vanwege Brexit'

Bedrijven die plannen hebben voor een beursgang, willen eerder naar de beurs vanwege een mogelijke Brexit.

De ondernemingen zouden bang zijn voor onrust op de financiële markten als de Britten op 23 juni voor een vertrek uit de Europese Unie stemmen, schrijft Het Financieele Dagblad (FD) donderdag.

Omdat bedrijven hun beursgang willen vervroegen, zijn er ineens veel ondernemingen die in de komende weken hun entree willen maken op het Damrak.

Een bij een Nederlandse beursgang betrokken bankier zegt tegen de krant dat beleggers terughoudend zullen zijn als het Verenigd Koninkrijk voor een Brexit stemt.

Stof

"Beleggers willen dan eerst het stof zien neerdalen, voordat ze nieuwe aandelen kopen", aldus de anonieme bankier. Bovendien zal het dan sowieso al rustig zijn, omdat veel mensen in de komende weken op vakantie gaan.

"Dus wie nu de boot mist, loopt het risico te moeten wachten tot september. En niemand weet hoe de markten er dan voor staan."

Aangezien het sentiment op de markten nu positief is, willen de bedrijven juist nu nog snel een beursgang maken, zegt een andere zakenbankier tegen het FD.

Aankondigingen

Veevoederbedrijf ForFarmers en Philips Lighting worden binnenkort naar de beurs gebracht. Bronnen zeggen tegen de krant dat sportschoolketen Basic-Fit en het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl waarschijnlijk snel plannen voor een beursgang bekend zullen maken.

En afgelopen woensdag werd op basis van anonieme bronnen gemeld dat verzekeraar ASR mogelijk eind deze week zijn beursgang zal aankondigen. Daarmee kan de verzekeraar in theorie nog voor het Britse referendum een notering krijgen.

Sif Group, een bouwer van funderingen voor bootplatformen en windmolens, gaat donderdag naar de beurs. Eigenaar Egeria wilde Sif eigenlijk eerder dit jaar al naar de beurs brengen, maar stelde dit uit vanwege de forse koersdalingen in die periode. Afgelopen maandag werd bekend dat bedrijf alsnog deze week zijn entree maakt.

Video: Brexit in 60 seconden

Animatie door: In60seconds

Lees meer over:
Tip de redactie