Drie arrestaties voor witwassen en mishandeling in Haagse Beemden

Huiselijk geweld is zaterdagmiddag in de wijk Kievitsloop in de Haagse Beemden de start geweest van een reeks van incidenten, waarbij tot nu drie arrestaties zijn verricht. Respectievelijk voor zware mishandeling, witwassen en vernieling. 

Een 15-jarig meisje werd tijdens een ruzie zo bang van haar agressieve 23-jarige vriend dat zij op de vlucht sloeg.

Ze belde aan bij een woning in de buurt, waar een 35-jarige vrouw thuis was. Terwijl zij binnen aan de bewoonster haar verhaal deed, sloeg haar vriend een ruit in en besmeurde de gevel van het pand met etensresten.

De bewoonster belde daarop haar 37-jarige man die direct naar huis kwam. Hij ging met een andere man verhaal halen bij de vernieler die daarbij fors mishandeld werd. De 23-jarige man liep zodanige verwondingen in zijn gezicht op, dat hij naar het ziekenhuis moest worden vervoerd en daar werd opgenomen.

Huiszoeking

Er werd vervolgens een zoeking op grond van de Wet Wapens en Munitie ingesteld in de woning van de 37-jarige verdachte, omdat tijdens het bezoek aan de 23-jarige man mogelijk een mes en of vuurwapen was gezien.

Bij de huiszoeking werd een aanzienlijk geldbedrag aangetroffen waarna ook de 35-jarige bewoonster werd aangehouden, ter zake de verdenking van witwassen. Er werden geen wapens aangetroffen.

Zondagmiddag werd de 23-jarige verdachte, met toestemming van de officier van justitie, in het ziekenhuis aangehouden op verdenking van mishandeling en vernieling.

Mail de redactie

Mail de redactie
Heeft u tips of opmerkingen over het regionale nieuws op NU.nl? Mail dan de redactie op:
Tip de redactie