Fractie BOB komt in actie voor verplaatsing ingang Nieuwe Veste

De fractie van BOB komt opnieuw in actie voor de verplaatsing van de ingang van de Nieuwe Veste naar de kant van de Oude Vest.

Dat gebeurt tijdens de raadsvergadering van donderdagavond. Tijdens het actualiteitenuur zet Cees van der Horst namens BOB het onderwerp nogmaals op de agenda in de Bredase politiek.

Afgelopen juli diende BOB collegevragen in over dit onderwerp. De gemeente antwoordde begin september dat verplaatsing van de ingang onwaarschijnlijk is. "Wij begrijpen niet dat de gemeente dit tegenhoudt", aldus Ton Noorhoff van BOB. De argumenten die het college heeft gegeven op de raadsvragen waren volgens hem zwak. 

De ingang van de Nieuwe Veste verplaatsen naar de Oude Vest kan volgens het college niet omdat het trottoir voor de Nieuwe Veste als bouwperceel geldt. De gemeente weet niet of daar in de toekomst daadwerkelijk gebouwd gaat worden door de huidige eigenaar Van Opstal.

Invulling

Het oorspronkelijke plan dateert van 2001. Daarnaast is de invulling afhankelijk van de invulling van de herontwikkeling van de Oostflank. Ook gaf het college aan dat het verplaatsen van de hoofdingang van de Nieuwe Veste te veel geld gaat kosten.

"Als we moeten wachten op de visie op de toekomstige ontwikkeling van de Oostflank, zijn we weer twee jaar verder. De gemeente moet nu in actie komen", zegt Noorhoff.

"Als de bestemming van het plein vóór het gebouw de belemmering is: Hoe kan het dan dat een eigenaar jarenlang wel een vergunning heeft, maar toch niet bouwt en daarmee de oplossing van een verkeersonveilige situatie blokkeert?", staat te lezen in de aanmelding van de actualiteitenuur. 

Verplaatsing

Noorhoff zegt niets te snappen van het feit dat de gemeente het grondstuk op de Oude Vest niet onteigend. "We willen graag weten waarom."

Voor de fractie van BOB is het alleen maar logisch dat, nu de Nieuwe Veste toch gaat verbouwen, de gemeente de ingang meteen verplaatst. In het kader van een betere verkeersdoorstroming heeft de gemeente afgelopen woensdag wel twee Kiss & Ride plaatsen in de Molenstraat geplaatst in de Molenstraat. Deze zijn alleen bedoeld voor de bezoekers van de Nieuwe Veste.

Mail de redactie

Mail de redactie
Heeft u tips of opmerkingen over het regionale nieuws op NU.nl? Mail dan de redactie op:
Tip de redactie