NAC-man Hein van Poppel krijgt eigen cornervlag als monument

Voorafgaand aan de wedstrijd tussen NAC en Jong Utrecht wordt er vrijdagavond een monument onthuld voor Hein van Poppel. 

Van Poppel, die dit jaar ook op de seizoenkaart staat afgebeeld, was jarenlang actief voor de club, puur uit clubliefde. Vorig jaar overleed hij.

De laatste jaren was 'Heintje' vooral bekend als de man van de cornervlaggen. Steenvast haalde hij na iedere thuiswedstrijd de cornervlaggen op, onder applaus van het publiek. Nu komt er op de kunstgrasstrook tussen de dug-outs een speciale cornervlag als eerbetoon aan Van Poppel.

De familie zal aanwezig zijn in het stadion. Het bijzonder van de cornervlag die wordt geplaatst is dat er, met toestemming van de familie, een klein deel van het as van Van Poppel in verwerkt is.

"Helaas moesten we vorig jaar afscheid nemen van Hein, maar vergeten doen we hem nooit", is te lezen op de site van NAC. "Met dit gebaar wil NAC de herinnering aan Hein levend houden. Voortaan zal de vlag van Hein iedere thuiswedstrijd op deze plek, tussen de dug-outs, staan."

Mail de redactie

Mail de redactie
Heeft u tips of opmerkingen over het regionale nieuws op NU.nl? Mail dan de redactie op:
Tip de redactie