'Terrorkauw' bezorgt kinderen in Ulvenhout nachtmerries

Een zogeheten ‘terrorkauw’ is sinds ruim een maand de schrik van basisschoolkinderen in Ulvenhout. Kinderen, leerkrachten en ouders houden vanwege deze vliegende terrorist de lucht rondom basisschool De Rosmolen nauwlettend in de gaten.

Het beest is voor het eerst gesignaleerd in februari, meldt de basisschool. “Rond Carnaval heeft de kauw voor het eerst hier chaos veroorzaakt”, vertelt teamcoördinator Louise Jansen.

Niet alleen lopen kinderen verwondingen op of krabt de kauw hen in het gezicht, het gevaar is groter, vertelt Jansen. “Er zijn situaties voorgekomen dat een kind in paniek voor de kauw de straat op rent en bijna aangereden wordt.”

Onder de kinderen wordt verschillend gereageerd op de aanvallen, laat de teamleider weten. Het ene kind staat iedere dag doodsangsten uit terwijl de ander er iedere keer opnieuw aan herinnerd wordt wanneer deze zwarte verschrikking aanvalt.

Kruipen

Vanuit de basisschool wordt verteld hoe de kinderen veilig binnen moeten komen. “Als de kauw aanvalt, moeten kinderen gauw bukken. De kinderen komen soms al kruipend terug de school binnen”, schetst Jansen.

Kinderen zijn het favoriete doelwit van de terrorkauw, maar eigenlijk is niemand veilig. “Ik heb zelfs een volwassen vrouw gezien die haar fiets liet vallen en wegrende voor de kauw”, vertelt Susanne Lambregts, een van de bezorgde moeders. Ze heeft een zoontje van vijf en een van acht jaar die naar De Rosmolen gaan.  

“Ik heb mijn zoontje wijsgemaakt dat die kauw hier niet in de buurt een nest heeft”, vertelt Lambregts. Haar zoontje zoekt namelijk continu naar nesten om eventueel de terrorkauw te spotten. “Het voordeel van jonge kinderen is wel dat ze dingen gauw vergeten. Hij is niet iedere dag doodsbang voor die vogel.”

De gemeente is op de hoogte van de terrorkauw. Vogelrevalidatiecentrum uit Zundert gaat kijken wat er aan gedaan kan worden, meldt de gemeente via Twitter.

Mail de redactie

Mail de redactie
Heeft u tips of opmerkingen over het regionale nieuws op NU.nl? Mail dan de redactie op:
Tip de redactie