Nieuwe vloer winkelcentrum Barones glad of niet glad

 Is-ie glad of is-ie niet glad? Dat is de vraag. De pas gelegde vloer in een deel van winkelcentrum De Barones houdt de gemoederen bezig. Een tapijt moet uitkomst bieden, maar is dat nodig?

Bij de ingang, aan de zijde van de Lange Brugstraat, staat een ouder stel. De man en vrouw, een jaar of 65, twijfelen duidelijk. De vloer of de mat? Het wordt de mat, de vloer is te glad. “Er is gewoonweg niet over nagedacht door de architect”, vertelt mevrouw Vermeer, die donderdag aan het begin van de middag aan het winkelen is. “Het is echt geldverspilling. Een kennis waarschuwde mij voor de gladde vloer. Het is gevaarlijk, belachelijk!”

Zo ernstig is het nu ook weer niet, stelt Olaf Nieuwenhuis van de Kroonenberg Groep, eigenaar van het winkelcentrum.  “De stofdeeltjes die ontstaan door de verbouwing zorgen voor gladheid. Daarnaast is het een psychologisch effect. De vloer lijkt glad door een glimmende laag.”

Met de vloer is volgens Nieuwenhuis niks mis. “Dezelfde vloer ligt in winkelcentrum Gelderlandplein in Amsterdam en van gladheid is daar geen sprake. Die vloer is uitgebreid getest en voldoet aan alle eisen.”

De loper die nu de aarzelende bezoeker over de streep moet trekken is een tijdelijke oplossing, geeft Nieuwenhuis aan. De Barones heeft wel attentiebordjes geplaatst om bezoekers alert te maken op de ’gladde’ vloer.

Als de verbouwing af is, verdwijnen de matten.

Mail de redactie

Mail de redactie
Heeft u tips of opmerkingen over het regionale nieuws op NU.nl? Mail dan de redactie op:
Tip de redactie