Breda heeft z’n eigen EK met Klûntocht 2016

De Grote Markt in Breda is aanstaande zondag het decor voor de Klûntocht van 2016. Naar verwachting gaan enkele duizenden Bredanaars langs diverse cafés in het centrum om in totaal elf stempels op te halen. Het thema van dit jaar is 'EK Klunen'.

De Klûntocht is een Bredase traditie: het is een voorbereiding op carnaval, dat dit jaar vanaf vrijdag 5 februari plaatsvindt.

"En het thema van dit jaar is een schuine knipoog naar het Nederlands Elftal, dat dit jaar geen EK Voetbal gaat spelen”, vertelt Niels Heshof van de organisatie. "We vinden het een leuk motto en de deelnemers kunnen zelf bepalen waar ‘EK’ voor staat."

Zondag 10 januari konden groepen zich al inschrijven in café De Bruine Pij. "Die teller staat momenteel op ongeveer 25 groepen. We rekenen erop dat er aankomende zondag, net als voorgaande jaren, duizenden kaarten worden verkocht. Elk jaar merken we ook dat de inschrijvingen steeds meer worden door social media", reageert Heshof.

Bijzonder

"Ik hoor weleens dat het leuker is dan carnaval. Er zijn veel Bredanaars aanwezig, dus het is echt ons kent ons. Het is voor jong en oud en de cafés werken goed met elkaar samen", aldus Heshof.

De start is zondag 17 januari om 13.30 uur op de Grote Markt, waarna er tot 18.00 uur gekluund wordt. Meedoen kan alleen met een gekocht kaartje.

Bij de deelnemende cafés kun je er nu al een halen voor vier euro, terwijl op de dag zelf een kaartje 4,50 euro kost. De totale opbrengst van de kaartverkoop gaat naar twee goede doelen, namelijk het World Food Programme (WFP) en Chatime.

Lees meer over:

Mail de redactie

Mail de redactie
Heeft u tips of opmerkingen over het regionale nieuws op NU.nl? Mail dan de redactie op:
Tip de redactie