Gepubliceerd: 
Laatste update: 
21 juni 2013 10:29
21 juni 2013 14:08

Boekhandels Selexyz en De Slegte heten voortaan Polare

Boekhandels Selexyz en De Slegte gaan samen verder onder de naam Polare. 

Foto:  ANP

Dat bevestigt een woordvoerder van Procures vrijdagochtend. De investeringsmaatschappij kocht vorig jaar beide boekhandelketens, die in financiƫle problemen verkeerden.

De nieuwe naam van de ketens lekte eerder deze maand al uit, toen de website mustreads.nl de naam ontdekte in het Benelux Merkenregister. Procures ontkende noch bevestigde de naam en zei het leuk te vinden dat er werd gespeculeerd.

De naam Polare is gebaseerd op de Poolster, die Stella Polare heet. Het bedrijf wil meer zijn dan een boekenwinkel alleen, zegt Paul Dumas, directeur van de nieuwe keten, vrijdagochtend in NRC Handelsblad. "Wij willen een gids zijn."

Selexyz

Selexyz ging in 2012 failliet en werd overgenomen door Procures. De Slegte was al in handen van de investeerder. De Slegte heeft negentien winkels in Nederland. Selexyz heeft zestien filialen. In onder meer Nijmegen, Leeuwarden en Eindhoven zijn Selexyz en De Slegte al gefuseerd.

Door: Novum

Eerdere berichten

Eerder

Facebook & Twitter

Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter.

Lees meer

Gerrit Kouwenaar

 Dichter en verzetsman Gerrit Kouwenaar is donderdag in zijn woonplaats Amsterdam op 91-jarige leeftijd overleden.

Lees meer

Concerttips

Nederland houdt van livemuziek en dat vertaalt zich in een onuitputtelijke lijst van concerten in het najaar. NU.nl zet de leukste en meest interessante op een rijtje.

Bekijk het overzicht