Gepubliceerd: 
Laatste update: 
15 maart 2013 11:36
15 maart 2013 12:26

Heleen van Royen opent eigen winkel in Amsterdam

Heleen van Royen opent een eigen winkel in Amsterdam. Dit ter ere van haar nieuwe boek Hartsvriendin.

Foto:  ANP

Een week lang zal de schrijfster aanwezig zijn voor signeer- en voorleessessies. Ook worden er muziekoptredens en discussiemiddagen georganiseerd en bevriende schrijvers komen langs. Elke dag zijn de gebeurtenissen via een livestream online te volgen.

"Het is de eerste keer in Nederland dat er een winkel wordt geopend rondom één schrijver met één boek", vertelt een woordvoerder van Dutch Media, de uitgever van Hartsvriendin. "De winkel is als een pop-up store, een tijdelijke winkel in een leegstaand pand."

Van Royen noemt de winkel op haar eigen website 'een droom die uitkomt'. "Het lijkt me fantastisch: een store waar al mijn werk verkrijgbaar is en ik mijn lezers kan ontmoeten."

Hartsvriendin

Het verhaal van Hartsvriendin gaat over Yvonne de Graaf (40), een gelukkig getrouwde vrouw met twee tienerkinderen.

Als haar beste vriendin Mona haar op haar verjaardag in de steek laat en ze een opmerkelijk cadeau van haar kinderen krijgt, durft Yvonne 'uit haar comfortzone te stappen'.

Debuut

Van Royen werd bekend met haar debuutroman De gelukkige huisvrouw. Het boek werd in Nederland verfilmd en het werd in verschillende landen uitgebracht, waaronder Engeland, Noorwegen en Zweden.

De winkel aan de Warmoesstraat zal op 6 mei worden geopend.

Door: NU.nl/ANP

Gerelateerde artikelen

Eerdere berichten

Eerder

Facebook & Twitter

Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter.

Lees meer

Gerrit Kouwenaar

 Dichter en verzetsman Gerrit Kouwenaar is donderdag in zijn woonplaats Amsterdam op 91-jarige leeftijd overleden.

Lees meer

Concerttips

Nederland houdt van livemuziek en dat vertaalt zich in een onuitputtelijke lijst van concerten in het najaar. NU.nl zet de leukste en meest interessante op een rijtje.

Bekijk het overzicht