Amazon koopt rechten boeken James Bond

Laatste update:  18 april 2012 11:22 info

AMSTERDAM - James Bond heeft een nieuwe Amerikaanse partner gevonden in Amazon.com. De digitale uitgeefgigant heeft de rechten voor Noord-Amerika gekocht van de erven van James Bond-auteur Ian Fleming.

De online winkel heeft nu de rechten voor zowel de papieren als de e-boeken in handen. De reeks met onder meer Casino Royale, Dr. No en From Russia with Love, is vanaf deze zomer op de site te koop.

Wat onafhankelijke boekhandelketens als Barnes & Noble, die vaak weigerden zich te bevoorraden met publicaties van Amazon, gaan doen is niet bekend. Een reden daarvoor is dat de online boekverkoper een grote concurrent is van de reguliere straatboekhandels.

Het bedrijf heeft zijn uitgeefactiviteiten de afgelopen jaren gestaag uitgebreid en heeft de exclusieve publicatierechten van enkele grote namen. De overeenkomst met de erfgenamen van Ian Fleming duurt tien jaar.

Reageer op dit artikel:
Stuur door:
Deel artikel:

Eerdere berichten

Eerder

Facebook & Twitter

Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter.

Lees meer

Richard Flanagan

De Australiër Richard Flanagan heeft dinsdag de Man Booker Prize voor fictie gewonnen. Hij kreeg de prestigieuze prijs voor zijn boek The Narrow Road to the Deep North, een verhaal over oorlog en de nasleep ervan.

Lees verder

Verfilmen

Het boek De A van Abeltje van Annie M.G. Schmidt wordt verfilmd. Het is het vijfde jeugdboek van de schrijfster waar een filmbewerking van wordt gemaakt.

Lees verder