Amazon koopt rechten boeken James Bond

Laatste update:  18 april 2012 11:22 info

AMSTERDAM - James Bond heeft een nieuwe Amerikaanse partner gevonden in Amazon.com. De digitale uitgeefgigant heeft de rechten voor Noord-Amerika gekocht van de erven van James Bond-auteur Ian Fleming.

De online winkel heeft nu de rechten voor zowel de papieren als de e-boeken in handen. De reeks met onder meer Casino Royale, Dr. No en From Russia with Love, is vanaf deze zomer op de site te koop.

Wat onafhankelijke boekhandelketens als Barnes & Noble, die vaak weigerden zich te bevoorraden met publicaties van Amazon, gaan doen is niet bekend. Een reden daarvoor is dat de online boekverkoper een grote concurrent is van de reguliere straatboekhandels.

Het bedrijf heeft zijn uitgeefactiviteiten de afgelopen jaren gestaag uitgebreid en heeft de exclusieve publicatierechten van enkele grote namen. De overeenkomst met de erfgenamen van Ian Fleming duurt tien jaar.

Reageer op dit artikel:
Stuur door:
Deel artikel:

Eerdere berichten

Eerder

Boekenkast

De beroemde draaibare boekenkast in het Anne Frank Huis in Amsterdam komt voor het grootste deel achter glas te staan.

Lees verder en bekijk beeld

Tommy Wieringa

Tommy Wieringa is "heel gelukkig" met zijn Boekenweekgeschenk Een mooie jonge vrouw. "Zinnetjes die over elkaar heen buitelen, daar haal ik mijn bestaansvreugde uit.".

Lees meer

De ontvederde vogel

In het boek De ontvederde vogel van Katrina van Grouw staan 385 tekeningen met begeleidende teksten over de anatomie van de vogel. Volgens onze recensent "een werk van kennis en passie".

Lees meer en bekijk beeld