Harry Potter-serie beschikbaar als e-book

Laatste update:  23 juni 2011 15:47 info

AMSTERDAM - De zevendelige boekenreeks over tovenaarsleerling Harry Potter van schrijfster J.K. Rowling komt in oktober beschikbaar als e-book.

ANP

Dat heeft Rowling donderdag zelf bekend gemaakt.

Rowling weigerde in het verleden structureel om digitale versies van haar werk te autoriseren. Op internet circuleren wel al jaren illegale kopieën van de Potter-boeken. Rowling liet begin april weten toch de stap naar e-books te overwegen.

De schrijfster spreekt in een langverwachte video-aankondiging van een "online leeservaring die zijn gelijke niet kent, genaamd Pottermore".

Liefhebbers kunnen op de nieuwe site hun ideeën uitwisselen. Naar eigen zeggen krijgt Rowling vier jaar na het verschijnen van het laatste boek nog altijd duizenden verhalen, tekeningen, ideeën en suggesties binnen over de boekenreeks.

De site gaat online op 31 juli, Harry's verjaardag. Alleen de eerste miljoen geregistreerde gebruikers hebben dan toegang.

Van de papieren versies van de zeven Harry Potter-boeken zijn wereldwijd zo'n 450 miljoen exemplaren verkocht. Rowling liet eerder al weten dat het 'zeer onwaarschijk' is dat er nog een achtste deel verschijnt.

Reageer op dit artikel:
Stuur door:
Deel artikel:
 

Eerdere berichten

Eerder

Facebook & Twitter

Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter.

Lees meer

Gerrit Kouwenaar

 Dichter en verzetsman Gerrit Kouwenaar is donderdag in zijn woonplaats Amsterdam op 91-jarige leeftijd overleden.

Lees meer

Concerttips

Nederland houdt van livemuziek en dat vertaalt zich in een onuitputtelijke lijst van concerten in het najaar. NU.nl zet de leukste en meest interessante op een rijtje.

Bekijk het overzicht