Anton Corbijn verfilmt boek John le Carré

Laatste update:  20 juni 2011 10:41 info

AMSTERDAM - Anton Corbijn gaat het boek A Most Wanted Man van John le Carré verfilmen.

Foto:  NU.nl/Henk Ketting

De Nederlandse fotograaf wil de politieke thriller in Hamburg opnemen, schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

Het boek uit 2008 gaat over een moslim uit Tsjetsjenië die illegaal naar het Duitse Hamburg immigreert. Daar wordt hij opgepakt als terreurverdachte. Het verhaal is losjes gebaseerd op het leven van Murat Kurnaz, een Turk die illegaal in Duitsland verbleef.

Hij werd in 2001 in Pakistan opgepakt en overgeleverd aan de Amerikanen op verdenking van banden met terroristen. Hij werd in 2006 weer vrijgelaten van Guantanamo Bay, omdat hij onschuldig bleek.

Andrew Bovell

Het scenario A Most Wanted Man wordt geschreven door Andrew Bovell, bekend van Edge of Darkness met Mel Gibson.

De 56-jarige Corbijn regisseerde vorig jaar het misdaaddrama The American met George Clooney en Thekla Reuten.

De fotograaf debuteerde als regisseur in 2007 met Control, een film over Ian Curtis, de zanger van Joy Division. Daarvoor maakte hij diverse muziekvideo's voor onder meer U2 en Depeche Mode.

Reageer op dit artikel:
Stuur door:
Deel artikel:
 

Eerdere berichten

Eerder

Facebook & Twitter

Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter.

Lees meer

Joan Rivers

 Er komt een biografie over Joan Rivers in 2016. Het boek wordt geschreven door Vanity Fair- en New York Times journalist Leslie Bennetts.

Lees verder

Concerttips

Nederland houdt van livemuziek en dat vertaalt zich in een onuitputtelijke lijst van concerten in het najaar. NU.nl zet de leukste en meest interessante op een rijtje.

Bekijk het overzicht