Hongaren testen waarschuwingssysteem met Tolkien

Laatste update:  18 mei 2011 14:22 info

BOEDAPEST - Het Hongaarse rampenbureau test woensdag het landelijke rampenwaarschuwingssysteem met berichten over zware stormen in Midden-Aarde, de fictieve locatie waar J.R. Tolkiens In de ban van de ring zich afspeelt.

Foto:  Getty Images

In berichten die woensdag de hele dag op de nationale radio en televisie werden uitgezonden, werden Hongaren gewaarschuwd voor overstromingen en noodweer in Gondor, Rohan, Rivendel en andere plaatsen waar hobbits, orks, elfen, enten en dwergen wonen.

De autoriteiten hebben voor de fantasiewereld van Tolkien gekozen omdat ze mensen niet willen alarmeren door tijdens de test werkelijk bestaande locaties te noemen.

Ook willen ze peilen of de berichten de Hongaarse jeugd goed bereiken.

Reageer op dit artikel:
Stuur door:
Deel artikel:
 

Eerdere berichten

Eerder

Facebook & Twitter

Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter.

Lees meer

Verfilmen

Het boek De A van Abeltje van Annie M.G. Schmidt wordt verfilmd. Het is het vijfde jeugdboek van de schrijfster waar een filmbewerking van wordt gemaakt.

Lees verder

Walter Isaacson

In zijn nieuwe boek De uitvinders - dat dinsdag wereldwijd verschijnt - beschrijft Steve Jobs-biograaf Walter Isaacson (62) de uitvinding van computers en het internet. En het is vooral een ode aan vergeten vrouwen.

Lees het interview