Historicus Panhuysen over Nederlander in de wildernis

Laatste update:  25 maart 2011 14:59 info

AMSTERDAM - Historicus Luc Panhuysen schreef een boek over de vrijwel vergeten achttiende eeuwse Nederlandse ontdekkingsreiziger Robert Jacob Gordon. De auteur beschrijft Gordons "langzaam voortklossende expeditie met ossenkarren" door het ruige terrein van Zuid-Afrika.

“De expedities van Gordon begonnen vaak met enkele tientallen ossen en zes tot acht mensen. Naarmate de tocht vorderde kwamen er steeds meer mensen bij. In het gevolg van Gordon kon men op een relatief veilige manier de omgeving leren kennen”, vertelt Panhuysen in een interview met Lezentv.nl over zijn boek Een Nederlander in de wildernis.

Gordon was een van de eerste antropologen tochten door de ongerepte wildernis van Zuid-Afrika maakten. Onderweg deed hij belangrijk wetenschappelijk werk.

Historicus en journalist Luc Panhuysen (1962) publiceerde eerder onder andere andere De ware vrijheid, De beloofde stad en Rampjaar 1672. Het laatste boek werd genomineerd voor de Grote Geschiedenis Prijs 2009.

Reageer op dit artikel:
Stuur door:
Deel artikel:
 

Eerdere berichten

Eerder

Facebook

Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook.

Lees meer

Boekverfilming

12 Years a Slave, De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween en Philomena maken momenteel de meeste kans op de Parel: de prijs voor de beste boekverfilming van 2014.

Lees meer en stem